Teknoloji

Microsoft CEO’su şirket içinde çeşitliliği artırma sözü verdi

microsoft-ceo-satya-nadella-040214

Büyük teknoloji şirketleri yıl içinde bünyelerindeki kadın-erkek çalışan dağılımını göstermek için çeşitlilik raporları yayınlamış ve bu raporlarda şirketlerin gereken çeşitlilik oranına erişemediği görülmüştü. Bu şirketlerden pek çoğu mevcut tabloyu değiştirme sözü verirken, Microsoft adına bu söz şirketin en tepesindeki isim olan CEO Satya Nadella’nın ağzından çıktı. Şirketin yıllık hissedar toplantısında konuşan Nadella, ofisteki çeşitliliği artırmak adına yaptıkları çalışmaların devamının geleceğini belirtti.

Bu alandaki istatistiklerinin her geçen yıl daha iyiye gittiğini ifade eden Microsoft CEO’su, şirketin farklı cinsiyetten, etnik kökenden ve yaşam tarzından gelen zeki ve meraklı kişiler için en uygun çalışma yeri olmasını amaçladıklarını dile getirdi. Daha çeşitli bir işgücü elde etme konusunda sürekli aşama kaydettiklerini söyleyen Nadella, tüm seviyelerdeki çalışanlar için fırsatlar yaratmayı sürdüreceklerinin altını çizdi.

Halihazırda Microsoft çalışanlarının yüzde 71’ini erkekler yüzde 29’unu ise kadınlar oluşturuyor. Etnik dağılıma bakıldığında ise işgücünün yüzde 60’ının beyaz, yüzde 29’unun ise Asya kökenli olduğu görülüyor. Teknik pozisyonlarda ise kadın ve erkekler arasındaki makas biraz daha açılıyor. Teknik alanlarda görev yapan erkeklerin oranı yüzde 83’e çıkarken, kadınların oranı yüzde 17’de kalıyor.

İLGİLİ HABERLER