Teknoloji

Microsoft yatırımcıları Ford CEO’su Alan Mulally’yi istiyor

Microsoft CEO’su Steve Ballmer’ın emeklilik kararını açıklamasının ardından teknoloji dünyası büyük bir merakla Ballmer’ın halefinin kim olacağını beklemeye koyuldu. Microsoft’un Nokia’nın Cihazlar ve Servisler birimini satın almasının ardından Nokia CEO’luğunu bırakan Stephen Elop’un bu görev için şansının yükseldiği belirtilse de, şirketin içinden başka sesler çıkıyor.

alan-mulally-ford-ceo-110913

Microsoft’un en büyük 20 yatırımcısından en az üç tanesinin yönetim kuruluna Ford CEO’su Alan Mulally ismini önerirken, Computer Sciences CEO’su Mike Lawrie’nin de yatırımcıların ön plana çıkardığı adaylar arasında sayılıyor. Yatırımcıların Mulally ismini ön plana çıkarmalarının nedeni olarak Ford’un yeniden toparlanmasındaki rolü gösteriliyor. Her ne kadar Mulally şirkete ait yıpranmış markaları canlandırsa da, Ford yönetim kurulunun 2014 başı itibarıyla Mulally’nin görevi bırakmasını talep ettiği söyleniyor.Söylentilere yanıt vermeyen Mulally, Ford’a hizmet etmeye odaklandığının altını çiziyor. Mevcut Microsoft CEO’su Steve Ballmer’ın daha önce Alan Mulally’den övgüyle söz eden demeçlerinin de bu yolda Ford CEO’suna yardımcı olabileceği öne sürülüyor.

Yatırımcılar tarafından ismi ön plana çıkarılan bir diğer aday olan Computer Sciences CEO’su Mark Lawrie ise 1990’lar ve 2000’lerin başında IBM’in küresel satış sorumlusu olarak önemli başarılara imza atmış ve şirketin dönüşümüne önemli bir katkıda bulunmuştu. Microsoft’un Nokia’nın Cihazlar ve Servisler birimini satın alarak kozlarını yükselttiği bu yeni dönemde şirketin CEO’su olacak kişinin sırtındaki sorumluluk fazlasıyla büyük olacak. Bu büyük sorumluluğun kime verileceğiyse karar açıklanana dek teknoloji dünyasının önemli gündem maddelerinden biri olmaya devam edecek gibi gözüküyor.

İlgili >> Reuters

İLGİLİ HABERLER