Teknoloji

Microsoft Build 2016 canlı yayın nasıl takip edilir?

microsoft build 2019

microsoft-build-logo-200116

Microsoft Build 2016 geliştirici konferansıyla bugün San Francisco’ya geri dönüyor. Şirketin geleneksel etkinliği geliştiricilere Microsoft’un yılın geri kalanında neler planladığını anlamaları için iyi bir fırsat sunuyor. Geçtiğimiz yıllarda bazı büyük duyuruların Build etkinliğinde yapıldığını görmüştük, ancak Türkiye zamanıyla bu akşam saatlerinde düzenlenecek açılış konuşmasının geçen yıllara nispeten daha düşük profilli olacağını tahmin ediyoruz.

Microsoft’un gelecek büyük Windows 10 güncellemesiyle ilgili konuşması ve bunun içerdiği yeniliklerden bahsetmesi bekleniyor. Bunlar arasında Cortana, etkileşimli Canlı Kutucuklar ve bildirim merkezine yapılacak iyileştirmeler yer alabilir. Microsoft belki gelecek Windows 10 güncellemelerinde neleri planladığını burada tamamıyla anlatmayabilir, ancak bazı detaylar vermesini bekliyoruz.

Eğer evrensel uygulamalara değinilmezse, o tam anlamıyla bir geliştirici konferansı olmaz. Bu nedenle Microsoft’un PC, telefon, tablet ve Xbox One’da çalışabilecek evrensel uygulamalar hakkında konuşmasını bekliyoruz. Bunun yanı sıra Instagram ve Facebook gibi yüksek profilli uygulamaların Windows 10 versiyonlarıyla ilgili yeni haberler de duymayı diliyoruz. Ayrıca umuyoruz ki, Microsoft Windows 10 uygulamalarının Xbox One’da nasıl çalışacağını gösterecek ve uygulama mağazası planları hakkında da konuşacaktır.

Microsoft Build 2016 canlı yayın nasıl izlenir?

 

Build 2016 etkinliği açılış konuşması yerel saatle sabah saat 8:30’da başlayacak. Bu da etkinliğin Türkiye saatiyle 18:30’da başlangıç yapacağı anlamına geliyor.

Microsoft Build 2016 canlı yayın Channel 9 sitesi üzerinden yayınlanacak.

Ayrıca açılış konuşmasındaki en önemli notları ve duyuruları Teknoblog’da yayınlayacağımız haberlerden ve @teknoblog140 hesabından paylaşacağımız bilgilerle takip edebilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER