Manşetler

Microsoft birinci mali çeyrekte parlak bir tablo çizdi

Microsoft geride kalan ilk mali çeyrek yılına ait finans raporunu açıkladı. Redmond merkezli şirket analistlerin 17.79 milyar dolarlık tahmininin biraz üstüne çıktı ve 18.53 milyar dolar gelir elde etti. 5.24 milyar dolar net kâr elde eden şirketin operasyon kârı da 6.33 milyar dolar olarak açıklandı.

microsoft-logo-150113Redmond şirketi geçen yılın aynı döneminde 16.01 milyar dolar gelir, 4.47 milyar dolar net kâr ve 5.31 milyar dolar operasyon kârı açıklamıştı. Microsoft’un yıldan yıla yükseliş gösterdiği açık şekilde görülüyor.

Cihazlar ve Bireysel birimi gelirlerini yüzde 4 oranında artırarak 7.46 milyar dolara çıkardı. Microsoft’un belirttiğine göre Surface’in gelirleri 400 milyon dolara ulaştı, bir önceki çeyreğe göre hem gelir hem de satılan ürün miktarı bakımından artış kaydedildi. Surface 2 ve Surface Pro 2 ürünlerinin yurt dışında piyasaya çıkmasıyla birlikte Surface tarafında büyümenin daha da artması beklenebilir. Windows OEM gelirleriyse geride kalan çeyrekte yıldan yıla yüzde 7 düşüş gösterdi. PC pazarının düşüşte olduğunu dikkate alırsak, bu performans çok da sürpriz sayılmaz.

Microsoft tepe yöneticisi Steve Ballmer, cihazlar ve servisler noktasındaki dönüşümün devam ettiğini, bu sonbaharda hem kurumsal hem de bireysel alanda ilgi çekici ürünler ve deneyimler sunacaklarını kaydetti. Xbox One, Surface 2 ve Surface Pro 2 ürünlerine, ayrıca Windows 8.1 ve Windows Phone cihazlarına büyük bir tüketici ilgisi gördüklerini de dile getirdi.

Ticari gelirlerde yüzde 10’luk artış kaydederek 11.20 milyar dolar rakamına ulaşan Microsoft’un idari işlerden sorumlu yöneticisi Kevin Turner, tüm iş birimlerinde iyi performans gösterdiklerini, kurumsal ürünler ve bulut servislerinde de düzenli ve devamlı bir taleple karşılaştıklarını kaydetti. Office 365, Azure, Dynamics CRM Online gibi ürünlerle birlikte buluta dönüşümün hızlandırıldığını vurguladı.

İlgili >> Pocket-lint

İLGİLİ HABERLER