Teknoloji

Microsoft bir “selfie” bir de “üst sınıf” Windows telefonu çıkarmaya hazırlanıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

nokia-lumia-1520-inceleme-00024

Microsoft iki yeni Windows Phone 8.1 cihazının duyurusunu yapmaya hazırlanıyor. The Verge sitesinin şirketin planlarından haberdar kaynaklarından aldığı bilgilere göre Microsoft’un cihazlar şefi Stephen Elop her iki cihazı bu hafta içinde düzenlenen bir şirket toplantısında göstermiş. Elop’un sunumu sırasında gösterdiği cihazlardan bir tanesi “selfie telefonu” olarak nitelendirilmiş. Buna ek olarak sunumda her iki cihazın video tanıtımları da gösterilmiş.

“Selfie” telefonu olarak nitelendirilen akıllı telefon daha önce Superman kod adıyla ortaya çıkmıştı. Bu cihaz 5 megapiksel ön kamera ve 4.7 inç ekran taşıyor. “Tesla” olarak adlandırılan ikinci cihaz da Lumia 720’nin takipçisi olacak, bu cihazla birlikte Microsoft PureView teknolojisini daha ucuz fiyat noktalarına taşımış olacak. Cihaz dik açılı köşeleriyle Lumia 930’u andırıyor, ancak ondan daha ince ve küçük olacak gibi duruyor.

Elop’un bu cihazları Microsoft’un yıllık şirket buluşması etkinliğinde göstermesi, onların çok yakında çıkacağını gösteriyor. Bu arada Microsoft yöneticisi Jo Harlow da geçtiğimiz günlerde şirket çalışanlarına gönderdiği bir mesajda şirketin çok yakında üst sınıf ürünler çıkaracağı müjdesini vermişti.

Öte yandan Microsoft geliştiricilere ve cihaz üreticilerine Windows Phone 8.1 Güncelleme 1 paketini de dağıtmaya hazırlanıyor. Bu güncelleme hem donanım desteği hem de özellikler bakımından dikkat çekici yenilikler getirecek gibi görünüyor. Bu güncelleme paketi Microsoft’un yakında çıkacak bu cihazlarının yanı sıra HTC’nin çıkarmayı planladığı One (M8) Windows Phone versiyonunda da yüklü olarak gelebilir.

İLGİLİ HABERLER