Teknoloji

Microsoft’un büyük Bing Haritalar güncellemesi Google Haritalar’dan izler taşıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Çevrim içi harita denince akla gelen ilk servis olan Google Haritalar, diğer harita servisleri için de standartları belirlemeye devam ediyor. Bing Haritalar servisi için büyük bir güncelleme hazırlayan Microsoft, Google ile rekabetinde elini kuvvetlendirmeyi amaçlıyor. Bing Haritalar’ın yeni ön izleme sürümü, kullanıcılara eskisine kıyasla daha fazla bağlamsal bilgi sağlayacak. Örneğin, bir konum veya anıtsal bir mekan için arama yapıldığında Bing Haritalar ekranın sol kısmında açılış ve kapanış saatlerinin, Trip Advisor veya Yelp yorumlarının, Wikipedia bilgilerinin ve daha fazlasının bulunduğu bir kart gösterecek.

Bing Haritalar’a eklenen yeni bir buton setiyse yakındaki gezilecek ve görülecek yerleri, restoranları, alışveriş merkezlerini kullanıcılara gösterecek. Uygulamanın sunduğu seyahat rotaları da mevcut trafik durumuna göre şekillendirilecek ve kullanıcılara birden fazla alternatif sunulacak. Bing Haritalar uygulamasının harita görünümünde de bazı değişiklikler gerçekleştirildi. Uygulamada mekanlara dair detaylar bundan böyle ihtiyaç duyulması halinde ortaya çıkacak. Konumlar üstüne sağ tıklandığında ise mekan kaydedilebilecek ve Microsoft hesabı içinde eş zamanlanabilecek.

Microsoft’un ön izleme ismiyle tanımladığı yeni Bing Haritalar güncellemesine dileyen herkes erişebilecek. Tasarım bakımından Google Haritalar izlerini açıkça taşıdığı görülen yenilenen Bing Haritalar, henüz ön izleme aşamasında olmasına rağmen Bing Haritalar’ın eskisine kıyasla daha kullanışlı olduğu gerçeği göze çarpıyor.

İLGİLİ HABERLER