Teknoloji

Windows Phone 8’de Bing Haritalar’ın yerini Nokia Haritalar alabilir

Microsoft’un gelecek hafta düzenlenecek bir etkinlikte Windows Phone platformunun geleceğiyle ilgili bazı detayları paylaşması bekleniyor. Bundan önce de işletim sistemiyle ilgili bazı detaylar dışarı sızmaya devam ediyor. WPCentral’ın geçtiği habere göre tüm Windows Phone cihazlarında Bing Haritalar’ın yerini Nokia Haritalar alacak.

Bing Haritalar’ın işlevinin Nokia tarafından üstlenileceğinin ipuçları daha önce verilmişti. Birleştirilmiş harita tasarımı ve son trafik güncellemeleri Nokia ve Bing Haritalar arasında birleşmeye doğru gidildiğine dair işaretler olarak yorumlanabilir. WPCentral Windows Phone 8 ile birlikte gelmesi muhtemel yenilikleri de destekledi. Skype entegrasyonu, NFC cüzdan uygulaması, kamera üzerinde yapılacak iyileştirmeler bu siteye göre de Windows Phone’un gelecek sürümünde yer alacak. Bu arada site Microsoft’un hâla Windows Phone 8’e gerçek anlamda bir Siri rakibi eklemediğine de dikkat çekiyor.

Gelecek hafta, 20 ve 21 Haziran tarihlerinde düzenlenecek olan Windows Phone Geliştirici Zirvesi etkinliğinde Windows Phone 8’e bakış atılacağına dair ipuçları verilmişti. Windows Phone 8’in birden fazla çekirdeğe sahip işlemcileri, dört farklı ekran çözünürlüğünü, NFC desteğini barındırması bekleniyor. Öte yandan Microsoft yazılımcıların Windows 8’in kerneliyle yakın bağlantıları nedeniyle yazılımcılara doğal uygulamalar yazmasına izin vermesi de bekleniyor. Windows Phone 8 ile daha fazla ayrıntıyı gelecek hafta elde etmeyi umuyoruz.

İlgili – WPCentral

İLGİLİ HABERLER