EğlenceTeknoloji

Microsoft-Bethesda anlaşmasına AB’den onay

microsoft bethesda

Microsoft, Bethesda Softworks’ün sahibi ZeniMax Media’yı 7.5 milyar dolar karşılığında satın almak için anlaşmaya varmıştı. Söz konusu anlaşma, Avrupa Birliği tarafından da onaylandı. Yapılan açıklamada, taraflar arasındaki anlaşmanın ortak pazara zarar vermeyeceği sonucuna ulaşıldığı belirtildi. Sürecin tamamlanması ve Bethesda’nın oyunlarının Xbox Game Pass’e eklenmesi için AB onayı zorunluydu.

Süreç tamamlandığında Microsoft’un bünyesindeki oyun stüdyolarının sayısı 23’e çıkacak. Bu grupta Bethesda’nın çatısı altında faaliyet yürüten Arkane, Machine Games, id Software ve Tango Gameworks de yer alacak. Bethesda, faaliyetlerine bağımsız bir yapıda devam edecek. Microsoft daha önce satın aldığı Mojang, LinkedIn ve GitHub için de benzer bir yaklaşım uygulamıştı.

Microsoft, Bethesda’yı satın alacağını geçtiğimiz eylül ayında duyurmuştu. Açıklamanın ardından PlayStation 5’e özel olarak hazırlanacak Deathloop ve GhostWire: Tokyo gibi oyunlar için çalışmaların devam edeceği vurgulanmıştı. Elder Scrolls: Online gibi oyunlara yönelik destekte de değişiklik olmayacağı ifade edilmişti.

Microsoft Bethesda ile ilgili detaylı planlarını bu ay sona ermeden kamuoyuyla paylaşabilir. Yazılım devinin 23 Mart’ta “oyunun geleceği” temalı bir etkinlik düzenleyeceği söyleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER