Teknoloji

Microsoft Band’e herkesin oluşturabileceği RSS tabanlı web uygulamaları eklendi

microsoft-band-100715

Microsoft şu sıralarda giyilebilir cihazı Band’e yoğun bir yatırım yapıyor. Üçüncü taraf uygulamalar, golf takibi ve diğer iyileştirmeler sayesinde daha iyi bir fitness aksesuarına dönüşen Microsoft Band, şimdi de RSS tabanlı web uygulamalarına kavuşuyor. Dileyen herkesin bu uygulamaları geliştirebilecek olmasıysa bu teklifi biraz daha anlamlı kılıyor. Söz konusu küçük uygulamalar, Microsoft Band’de gösterilecek verileri ATOM veya RSS akışlarından çekebiliyor.

Microsoft Band’in ekranında gösterilecek kareler, özel bir web sayfası üzerinden oluşturulabiliyor. Hazırlanan uygulamalar Microsoft Band’e Microsoft Health’in iOS, Android ve Windows Phone sürümleri aracılığıyla yükleniyor. Bütün bu işlemler 5 dakikada gerçekleştiriliyor. Ortaya çıkan uygulamalar son derece basit olsa da, Microsoft Band’in ekranından haber takibi yapmak için yeterli seviyedeler.

RSS tabanlı web uygulamalarına ek olarak; Microsoft, Health platformunu üçüncü taraf yazılımcılara açıyor. Yeni API’lar sayesinde yazılımcılar Microsoft Health’in aktivite verilerine ulaşıp uygulama geliştirebilecek. Microsoft Band sahiplerinin koşuyu tamamlamasının ardından yazılımcılar gerekli veriye ulaşıp tüm koşuyu haritalayacak uygulamalar geliştirebilecek.

İLGİLİ HABERLER