Teknoloji

Microsoft her ay yeni bir Windows 8.1 güncelleme paketi çıkaracak

windows-8-1-090814

Microsoft, birkaç ayda veya yılda bir büyük Windows güncellemesi çıkarmak yerine geçtiğimiz nisan ayında yayınlanan Windows 8.1 Güncelleme 1 gibi daha sık aralıklarla güncellemeler çıkarmayı planlıyor.

Aslında Microsoft hâli hazırda her salı “Güncelleme Salısı” olarak adlandırdığı bir süreçle kullanıcılara çeşitli güvenlik veya işlev güncellemeleri sunuyor. Ancak şirket bu süreci müşteri ve iş ortaklarından gelen geri bildirimlere hızlı cevap vermek amacıyla önemli geliştirmeleri sunmak için kullanmayı planlıyor. Bu, gelecekteki tüm salı güncellemelerinin iyileştirmeler, performans ve sağlamlığı artıracak perde arkası düzenlemeleri ve hatta yeni işlevleri barındıracağı anlamına geliyor.

8 Ağustos tarihinde Microsoft’un kıdemli pazarlama iletişim yöneticisi Brandon LeBlanc tarafından yayınlanan bir blog yazısında Windows 8 için bundan böyle büyük ve kapsamlı güncelleme sürümlerinin çıkarılmayacağını, aylık bazda sunulacak güncellemelerle Microsoft’un Windows 8.1’i düzenleyip iyileştireceği kaydedilid. Böylelikle tüm Windows müşterilerine daha zengin bir deneyim sunmak için hızlı bir yol seçilmiş olacak.

Ayrıca LeBlanc dedikodular ve spekülasyonlara rağmen Microsoft’un Windows 8.1 Güncelleme 2 paketini sunmayı planlamadığını kaydetti. 12 Ağustos Salı günü gelecek salı güncellemesi gelecek ve bu güncelleme izleme dörtgeninde doğruluğu artırıcı iyileştirmeler, Miracast Receive olarak adlandırılan bir işlev, SharePoint Online için kullanıcı giriş ekranını küçülten bir düzenleme gelecek. Bu değişikliklerin detayları Microsoft’un blogunda yer alıyor.

Microsoft Windows 8 güncellemelerini normal kanalları kullanarak Güncelleme Salısı sürecinde sunacak. Otomatik güncelleme seçeneğini açık hâle getirmiş mevcut Windows 8.1 kullanıcıları kademeli olacak şekilde bu güncellemeleri alacak. Elle yüklemek isteyenler de bunu Windows Güncelleme aracı üzerinden gerçekleştirebilecek.

Microsoft bir yandan Window 8.1’i sık güncellemelerle daha iyi hâle getirirken bir yandan da Threshold kod adıyla anılan Windows 9 için hazırlanıyor. Yeni nesil işletim sisteminin önümüzdeki ilkbahar aylarında yayınlanacağı söyleniyor.

İLGİLİ HABERLER