Teknoloji

Microsoft, Android için yeni Copilot uygulamasını sessizce dağıtıma sundu

microsoft copilot

Teknoloji dünyası, dev yazılım şirketi Microsoft’un sessizce Android platformu için özel bir Copilot uygulaması başlattığını yeni fark etti. Google Play Store’da kullanıma sunulan bu uygulama, kullanıcılara Bing mobil uygulamasına gerek kalmadan Microsoft’un yapay zekâ (AI) destekli Copilot hizmetine erişim imkânı tanıyor. Neowin’in bildirdiğine göre, Android için Copilot yaklaşık bir haftadır mevcut, ancak iOS versiyonu henüz piyasaya sürülmemiş.

Android için Microsoft Copilot uygulaması, ChatGPT’ye oldukça benzer özellikler sunuyor. Kullanıcılar, sohbet botu yeteneklerinin yanı sıra DALL-E 3 aracılığıyla görüntü oluşturma ve e-postalar ile dokümanlar için metin taslakları çıkarma gibi imkanlara sahip oluyorlar. Dahası, uygulama OpenAI’nin en son GPT-4 modeline ücretsiz erişimi içeriyor. Halbuki ChatGPT kullanırken, bu özelliğe erişim için ödeme yapmanız gerekiyor.

Microsoft, Copilot’u daha bağımsız bir deneyim olarak konumlandırmak amacıyla Copilot adlı kendi adanmış alan adı üzerinden de hizmet sunuyor: copilot.microsoft.com. Bu hamle, Copilot’un Bing sohbet arayüzünden uzaklaşarak, kendine özgü bir deneyim sunmasını sağlıyor.

microsoft copilot android

Copilot deneyimi mobil platformlara genişliyor

Microsoft’un Copilot için mobil uygulamaları başlatması, bu bağımsız deneyimi genişletme stratejisinin bir sonraki mantıklı adımı gibi görünüyor. Özellikle Bing Chat Enterprise’ın isminin de sadece Copilot olarak değiştirilmesi bu yönü destekliyor. Şu anda Copilot’un iOS sürümüne dair bir işaret yok, ancak yerleşik olanaklara erişim sunan Bing uygulamasının iPhone veya iPad’de kullanılabilecek olması nedeniyle, iOS sürümünün çok da uzak olmadığını tahmin edebiliriz.

Bu gelişme, yapay zekânın günlük hayatımıza gitgide daha fazla entegre olduğunun bir göstergesi olarak kabul edilirken, kullanıcılar için de yeni bir dönemin başladığının sinyallerini veriyor. Öncülerden biri olan Microsoft, Copilot ile sadece bir arama motorundan fazlasını sunmayı hedefliyor ve kullanıcılara tek bir platform üzerinden çeşitli AI destekli araçlara erişim sağlıyor. Copilot, endüstri içinde rekabetin nasıl şekillendiğini ve teknolojinin kullanıcı deneyimini nasıl dönüştürdüğünü açıkça gözler önüne seriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER