Teknoloji

Microsoft 2 Ekim’de Surface etkinliği düzenliyor

surface pro

Microsoft gelecek ay New York şehrinde bir basın toplantısı düzenleyecek. Yazılım devi medya mensuplarına bu etkinliğin davetiyelerini gönderdi ve onlardan “zamanlarından bir an” ayırmalarını istedi.

Etkinlik 2 Ekim’de, yerel saatle 16.00’da, Türkiye saatiyle de 23.00’te başlayacak. Microsoft’un en yeni donanım, yazılım ve servisleriyle ilgili duyurulara bu etkinlikte tanık olacağız. “Andromeda” kod adlı, çift ekranlı bir cihazın dedikoduları ortalıkta dolaşıyor, ancak söz konusu etkinlikte bu özel donanımı görmeyi beklemiyoruz.

Bu etkinlik daha çok Microsoft’un mevcut Surface donanımlarının yeni versiyonlarıyla ilgili olacak. Microsoft’un Surface Pro için büyük bir tasarım değişikliği üzerinde çalıştığı söyleniyor. Ne var ki, yeni tasarımın gelecek yıldan önce çıkması beklenmiyor. Bunun yerine Microsoft’un Surface Pro ve Surface Laptop bilgisayarlarını en yeni Intel işlemcilerle yenilemesi bekleniyor. Ayrıca Microsoft’un hepsi-bir-arada PC’si Surface Studio’yu çıkarmasının üstünden bir yıl geçti. O ürünün de yenileme zamanı geldi sayılır.

Microsoft’un sonbahar etkinliği hem ev hem de işte kullanım odaklı servislere ve donanımlara odaklanacak. Aynı zamanda Your Phone adlı uygulamanın nasıl çalışacağı da gösterilecektir. Microsoft geçmişte hem Surface Studio hem de Surface Laptop lansmanında benzer denemelerde bulunmuştu. Öte yandan Microsoft geçtiğimiz haftalarda 19H1 kod adlı gelecek Windows 10 güncellemesini test etmeye başlamıştı. Belki ekim ayındaki etkinlikte gelecek güncellemede gelecek bazı yenilikler gösterilebilir. Aynı zamanda Surface Hub 2’ye de yakından bakış atma fırsatı sunulacaktır.

Microsoft’un etkinliği Apple ve Google’ın basın toplantılarının arasında planmış durumda. Apple gelecek hafta çarşamba günü iPhone XS etkinliği gerçekleştirecek. Google da 9 Ekim’de Pixel 3 basın toplantısı düzenliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER