Teknoloji

Michael Kors Access serisiyle akıllı saatleri modayla buluşturuyor

michael kors accessMichael Kors, “Access” adını taşıyan yeni akıllı saat serisini resmen görücüye çıkardı. Hakkındaki ilk ipuçları daha önceden verilen akıllı saatler, Android Wear işletim sistemiyle birlikte geliyor. Access serisi altında şu an için iki model bulunuyor. “Dylan” adını taşıyan model, sportif tarzıyla erkeklere yönelik bir ürün niteliğini taşıyor. Metal tasarımıyla göze çarpan “Bradshaw” isimli modelde ise hedef kitlesi kadınlar oluyor. Michael Kors analog saatlerindeki tasarım çizgisini akıllı saatlerinde de koruyor. Dolayısıyla ilk bakışta hem Dylan hem de Bradshaw, büyük ve hantal bir imaj çiziyor.

Michael Kors’un yeni akıllı saatleri 350 dolardan başlayan fiyatlarla potansiyel müşterilerin karşısına çıkıyor. Diğer akıllı saatlerin aksine, Dylan ve Bradshaw arasında ayırt edilebilir farklılıklar bulunmuyor.

Michael Kors Access serisindeki akıllı saatler, genel olarak diğer Android Wear saatleriyle aynı fonksiyonlara sahip. Ancak kişiselleştirilebilir saat arayüzleri Dylan ve Bradshaw’a farklı bir hava katıyor. Saate yerleştirilen arayüzler, Michael Kors’un analog modellerinde bulunan saat arayüz tasarımlarını taklit ediyor. Kullanıcılar diledikleri takdirde saatin arayüzünü günün belli bir zamanında değişecek biçimde ayarlayabiliyor. Böylelikle saatin arayüzünün de kıyafetle uyumlu hâle gelmesi sağlanabiliyor. Şirketten yapılan açıklamada, kullanıcıların önünde saat arayüzü, renk ve diğer butonlar arasındaki uyum için çok sayıda farklı seçenek olacağı belirtildi.

Dylan ve Bradshaw, tasarımları itibarıyla Michael Kors’un diğer saatlerine benzer bir yerde duruyor. Bu da piyasadaki diğer Android Wear saatlerine kıyasla Dylan ve Bradshaw’un daha büyük ve ağır olmasını beraberinde getiriyor. Tıpkı Fossil’in Q serisi akıllı saatlerinde olduğu gibi, Michael Kors’un yeni akıllı saatlerinde de Qualcomm Snapdragon Wear 2100 işlemci bulunuyor. 320 x 290 piksel çözünürlüğünde renkli dokunmatik ekran, hoparlör ve aktivite takibi gibi özellikler de Access serisi üyelerinin kimlik kartında yer alıyor. Kalp atış hızı monitörü ise Dylan ve Bradshaw’un özellikleri arasında bulunmuyor.

Michael Kors Access serisi 18 ülkede satışa sunuldu

Michael Kors Access serisi akıllı saatler aralarında ABD ve Birleşik Krallık’ın da olduğu 18 ülkede piyasaya çıktı. Şirket, yeni akıllı saatleri için farklı kayış seçenekleri de sunuyor. 95 dolardan başlayan aktivite takip bileklikleri de Michael Kors’un ürün portföyü içinde yerini aldı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER