Teknoloji

Mi Mix 4 için Xiaomi yöneticisinden ilginç açıklama

xiaomi mi mix 4
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Xiaomi’nin ön kamerası ekran altına yerleştirilen ilk telefonu olan Mi Mix 4, bu hafta içinde resmiyet kazanmıştı. Şirketin “panel altı kamera” (CUP) olarak tanımladığı bu deneyimle ilgili olarak Xiaomi’nin üst düzey yönetiminden bir açıklama geldi.

Şirketin kıdemli başkan yardımcısı William Lu, Mi Mix 4’teki öncelikli amaçlarının tam ekran deneyimi sunmak olduğunu belirtti. Lu, Weibo hesabından yaptığı paylaşımda tam ekran deneyimi için ön kamera kalitesinden taviz verildiğini de kabul etti.

Lu, iyi selfie çeken bir telefon isteyenlere ön kamerası ekranın üzerindeki deliğe yerleştirilmiş bir telefon almalarını önerdi.

Xiaomi yöneticisi ön kameranın üzerindeki ekran alanının “çok görünür” olduğunu ve bu nedenle kamera delikli ekrana sahip telefonların tercih edilebileceğini de dile getirdi. Lu, panel altı kamera teknolojisini hızlı şekilde geliştirmek için ellerinden geleni yaptıklarının da altını çizdi.

Xiaomi Mi Mix 4 ile birlikte tam ekran deneyimi sunma konusunda önemli bir adım atmış gibi görünüyor. Bu deneyimin önümüzdeki dönemde çok daha gelişmiş hâle geleceğini tahmin etmek pek zor değil.

İLGİLİ HABERLER