Teknoloji

MHL 3.0 iki kat daha fazla bant genişliği ve 4K video desteğiyle geliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Mobile High-Definition Link adlı kuruluş dün MHL 3.0 olarak adlandırdığı yeni endüstri standardını duyurdu. Yeni standart ile birlikte tüketiciler mobil cihazlar ve HD ekranlar arasında ses, video ve katma değerli içeriklerin aktarımını daha kaliteli şekilde gerçekleştirebilecek.

mhl-logo-210813MHL 3.0 selefi MHL 2.0 standardına göre iki kat daha fazla bant genişliği sunuyor, 4K Ultra HD çözünürlük ve daha geniş bir renk gamı desteği sunuyor. MHL, MHL 3.0’ın daha hızlı bir çift yönlü kanal kullanacağını, böylelikle aynı anda 4K video iletimi ve dokunmatik ekran, fare, klavye gibi yığın depolama ya da veri giriş cihazlarının kullanımının mümkün olacağını kaydetti.

MHL standardı şu anda 330 milyondan fazla cihaz tarafından kullanılıyor. Birçok Android cihaz üreticisi 2011 yılından beri ürünlerinde MHL desteğine, giderek daha da artan oranda yer veriyor. MHL 3.0 ile birlikte sunulacak yeni niteliklerle birlikte kullanımın daha da artması bekleniyor. MHL 3.0’ın yeni özellikleri arasında Uzaktan Kumanda Protokolü, 10W’ye kadar şarj, MHL 1.0 ve MHL 2.0 için geriye dönük uyumluluk ve en yeni HDCP 2.2 içerik koruması da bulunuyor.

Öte yandan Dolby TrueHD ve DTS-HD özellikli geliştirilmiş 7.1 çevresel ses teknolojisi ve aynı anda birden fazla ekrana görüntü aktarımı gibi unsurlar da yeni standardın sunacakları arasında bulunuyor.

Yeni standartlar sayesinde kullanıcılar akıllı telefonlarından TV’lere sinema kalitesinde 4K filmleri yansıtabilecek. Ayrıca oyunlar da 4K ekranlarda herhangi bir takılma olmaksızın oynanabilecek. Bunun yanı sıra kullanıcılar mobil cihazlarına klavye gibi çevresel cihazları bağlayarak onları birer taşınabilir bilgisayara dönüştürebilecek, araç içinde de bilgi sistemleriyle etkileşim içinde kullanabilecek.

MHL 3.0’ın Eylül 2013 başında MHL’in web sitesi üzerinden yayınlanması bekleniyor.

İlgili >> MHL

İLGİLİ HABERLER