Eğlence

Yeni Tomb Raider filminde yeni bir Lara Croft görebiliriz

mgm tomb raider
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Amazon’un sahibi olduğu MGM Tomb Raider serisinin sinema haklarını kaybetti. The Wrap sitesinin haberine göre, MGM’in 2018 çıkışlı Tomb Raider filminin devamı için zamanında harekete geçmemesi, popüler oyun serisinin sinema haklarını boşa çıkardı.

Haberde birden fazla stüdyonun Tomb Raider serisi için kapıştığı bilgisi de yer alıyor. Yeni bir stüdyonun bir önceki filmdeki oyuncu ve yapım kadrosunu koruma gibi bir zorunluluğu bulunmuyor. Dolayısıyla yeni Tomb Raider filminde Lara Croft rolünde başka bir oyuncuyu görmek sürpriz olmayacaktır.

2018 çıkışlı Tomb Raider filminde Lara Croft rolünü Alicia Vikander üstlenmişti. Film eleştirmenlerden karışık dönüşler almış, ancak Croft rolünün temsiliyetinin zayıf kaldığında pek çok kişi uzlaşmıştı. Filmde 2013 tarihli Tomb Raider oyunu ve Angelina Jolie’nin 2000’lerde canlandırdığı Lara Croft karakterinden unsurlar birleştirilmişti.

MGM Tomb Raider filminin devamını 2021’de izleyicilerle buluşturmayı plansa da, COVID-19 salgını yapım sürecine engel olmuştu. Filmin yönetmeni Ben Wheaton 2020’de yaptığı açıklamada devam filmi için istekli olduğunu belirtmişti. Ancak MGM’in geçtiğimiz mart ayında Amazon tarafından satın alınmasının ardından stüdyonun planlarını değiştirmiş olması muhtemel görünüyor.

MGM Tomb Raider devam filminin haklarını kaybetse de, bu durum Lara Croft’u ekranlarda göremeyeceğimiz anlamına gelmiyor. Netflix, “Shadow of the Tomb Raider” isimli bir animasyon dizisi üstünde çalışıyor.

İLGİLİ HABERLER