Teknoloji

Meta’nın yeni hedefi Threads’i çevrimiçi kamusal tartışmaların merkezi yapmak

threads rekabet kurumu meta

Meta, Threads uygulamasını çevrimiçi kamusal tartışmaların merkezi haline getirmeyi amaçlıyor. Instagram’ın başında olan Adam Mosseri’nin bu yüksek hedefi, Elon Musk’ın Twitter’ı devralmasının birinci yıldönümünde dile getirildi. Meta’nın bu büyük hedefi, Adam Mosseri’nin bir AMA (Ask Me Anything – Bana Her Şeyi Sor) oturumunda bir soruyu yanıtladığı sırada ortaya çıktı. Mosseri’ye göre, Threads’ın uzun vadeli amacı, çevrimiçi kamusal tartışmalar için varsayılan platform haline gelmek. Bu, Threads’ın kültürel anlamda da önemli bir platform olmasını gerektiriyor.

Mosseri, şu anda Threads’ın kamusal konuşma platformları arasında en büyük platform olmadığını belirtti. Bu unvanı X (eski Twitter) taşıyor. Ancak Mosseri, Threads’in bu alandaki potansiyelini övüyor ve “X’in büyük bir başlangıç avantajı olmasına rağmen, onları geçme şansımız var.” diyor. Meta CEO’su Mark Zuckerberg, Threads’in aylık 100 milyonun biraz altında aktif kullanıcıya sahip olduğunu bu hafta başlarında açıklamıştı.

Threads platformunun sürekli gelişimi

Şu anda Mosseri ve ekibi, her hafta Threads’ın temel deneyimini geliştirmeye odaklanıyorlar. Son zamanlarda anketler ve GIF’ler gibi yeni özellikler eklenirken, bu ayın başlarında ücretsiz bir düzenleme özelliği de tanıtıldı. Mosseri, “Azar azar, momentum kazanmaya ve oraya ulaşmaya devam edeceğimizi düşünüyorum” dedi.

Mosseri, Threads’de konulara göre arama yapmayı kolaylaştıracak “bir tür hashtag veya etiket” versiyonunun yararlı olabileceğini düşünüyor, ancak bu tür bir iyileştirmenin uygulamanın yörüngesini “anlamlı bir şekilde değiştirmeyeceğini” belirtiyor.

Şirketin Threads web uygulamasını geliştirmek için çalışması gerektiğini belirten Mosseri, Threads’in iOS ve Android’de web’e göre “çok daha fazla kullanıldığını” ve web sürümünün “ana odaklarından biri olmadığını” söyledi. Mosseri, ayrıca Instagram ve Threads ekiplerini daha iyi entegre etmenin yollarını arıyor. Bu nedenle, bazı kullanıcılar Instagram’da Threads önerileri görmeye başlamış olabilir.

X de büyük hedeflere sahip. Yeni abonelik seviyeleri duyurdu ve bankanızı değiştirmeyi hedefliyor. Ancak, Musk’ın sahipliğindeki ikinci yılın birinci yıl kadar karışık olup olmayacağını görmek için beklememiz gerekecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER