Teknoloji

Meta Portal cihazını ve henüz tanıtmadığı iki akıllı saatini rafa kaldırıyor

facebook portal go

Meta, Portal adını verdiği akıllı görüntülü arama ekranlarının ve henüz piyasaya çıkmamış iki akıllı saat projesinin fişini çekiyor. Geçtiğimiz günlerde şirketin, teknoloji birimlerinden bir sürü kişinin de aralarında bulunduğu 11 bin kişiyi işten çıkaracağı ortaya çıkmıştı.

Reuters cuma günü erken saatlerde, bir genel toplantıda konuşan Meta yöneticilerine atıfta bulunarak, şirketin hem Portal’ı hem de akıllı saatleri durdurmayı planladığını bildirdi.

Aslında Meta, geçtiğimiz haziran ayında tüketiciler için Portal cihazlarını üretmeyi durdurmaya çoktan karar vermişti. Ayrıca “Milan” kod adını taşıyan, 2023 ilkbaharında satışa çıkması beklenen ve video görüşmeleri için iki adet yerleşik kamera barındıracağı söylenen akıllı saatini de rafa kaldırıyordu. Facebook’un bu akıllı saatle ilgili planlarını 2021’in ortalarında su yüzüne çıkmıştı.

Ne var ki şimdi Meta, Portal görüntülü arama donanımını işletmelere de satma planlarını durduruyor. The Verge sitesi de, kendi kaynaklarına dayandırarak erken ve orta aşama geliştirme aşamasında olan diğer iki akıllı saatin de rafa kaldırıldığını belirtiyor.

Reuters, haberine referans gösterdiği genel toplantıda konuşan yöneticilere atıfta bulunarak, Meta’nın işten çıkardığı 11 bin kişinin yaklaşık yarısının, yani yüzde 46’sının teknoloji biriminden olduğunu söylüyor. Bunlardan kaçının özellikle donanım bölümlerinden olduğu ise belli değil. Her şeye rağmen Meta, henüz donanım işinden tamamen çıkmıyor. Meta Quest Pro gibi sanal gerçeklik başlıkları dahil olmak üzere, geride kalan donanım projelerinin çoğu AR ve VR hedeflerine hizmet ediyor.

İLGİLİ HABERLER