Teknoloji

Meta Magic Leap’in AR teknolojisinin lisansını almaya hazırlanıyor

meta magic leap 2

Meta Magic Leap’in yardımıyla yakında daha kalabalık hâle gelecek artırılmış gerçekleşmiş pazarında rakiplerinin önünde kalmayı hedefliyor. The Financial Times’ın haberine göre, Meta ve Magic Leap uzun süreli bir patent lisanslama ve üretim iş birliği anlaşması imzalamaya hazırlanıyor.

İki şirket arasındaki görüşmelerin detayları belirsizliğini koruyor. Ancak haberde tarafların birlikte bir başlık geliştirme ve üretme planının olmadığı belirtiliyor. Anlaşmanın merkezinde Magic Leap’in optik teknolojisinin bir kısmının Meta’ya açılması olduğu söyleniyor.

Magic Leap’in üretimde Meta’ya destek sağlayabileceği de konuşulanlar arasında yer alıyor. Böylelikle Meta’nın sanal ve artırılmış gerçeklik başlıklarını ABD’de üretebileceği belirtiliyor. Bu noktada Amerikan şirketlerinin üstünde Çin’de teknoloji üretimini azaltmaları yönünde bir baskı olduğunu hatırlatmakta da fayda var.

Meta’dan henüz konuyla ilgili bir açıklama gelmiş değil. Magic Leap ise The Financial Times’a gönderdiği açıklamada iş birliklerinin “Magic Leap için önemli bir iş alanı ve büyüme fırsatı” olduğu belirtildi. Buna ek olarak, 2022’nin sonlarında “Magic Leap için sırada ne var?” başlıklı bir blog yazısı kaleme alan şirket CEO’su Peggy Johnson da şu ifadeleri kullanmıştı:”Fikri mülkiyetimizi lisanslamak ve kendi karma gerçeklik teknolojilerini başlatmak isteyen diğerleri için optik üretmek üzere patentli üretim sürecimizi kullanmak için endüstri genelinde inanılmaz miktarda ilgi gördü.”

Meta Magic Leap’e neden yaklaşıyor?

Meta Magic Leap’e yakınlaşarak iki katmanlı bir strateji izliyor olabilir. Öncelikle CEO Mark Zuckerberg’in gelecek vizyonu için büyük paralar harcayan şirketin yatırımcıları artık daha somut şeyler görmek istiyor. Yine de, şirket metaverse projelerinden birkaç yıl daha para kazanmayı beklemiyor. Meta’nın Reality Labs birimi hâlihazırda yılda 10 milyar dolar civarı zarar ediyor. Apple’ın da karma gerçeklik başlığını yakında tanıtmasına kesin gözüyle bakılıyor. Dolayısıyla Magic Leap ile yapılacak bir iş birliği hem yatırımcılara somut bir şey sunmayı hem de Apple ile rekabete daha güçlü başlamayı sğlayabilir.

İLGİLİ HABERLER