Teknoloji

Meta’da işten çıkarmalar yeniden başladı

meta twitter

Meta geçtiğimiz ay duyurduğu iş gücü kesintisi kararını uygulamaya başladı. Toplamda 10 bin kişiyi etkileyen karar kapsamındaki ilk işten çıkarmalar gerçekleştirildi. CNBC’nin haberine göre, ilk turda teknik pozisyonlarda kesintiye gidiyor. Söz konusu kesintiler arasında yazılım mühendisi, AR/VR oyun programcıları ve kullanıcı deneyimi tasarımcıları bulunuyor. Finans ve hukuk birimlerindeki kesintilerin ise mayıs ayı itibarıyla başlayacağı belirtildi.

Söz konusu takvim geçtiğimiz ay şirketin CEO’su Mark Zuckerberg tarafından paylaşılmıştı. Şirket geçtiğimiz sonbaharda da 11 bin kişinin işine son vermişti. Bu iki kapsamlı iş gücü kesintisi, sosyal medya devinin tarihinde bir ilk niteliği taşıyor. Zuckerberg 2023’ü “verimlilik yılı” olarak tanımlarken; bu yıl odak noktasını daraltan şirket, daha üretken hâle gelmeyi hedefliyor.

Meta iş gücünde büyük ölçekli kesintiler gerçekleştiren tek şirket değil. Ancak sosyal medya devi bir taraftan da metaverse’i merkeze almanın sıkıntılarını yaşıyor. Şirketin sanal gerçeklik başlığı ve Horizon Worlds gibi sanal platformlar geliştirmek için çalışan birimine milyarlarca dolar yatırılsa da, şu ana kadar bu yatırımın karşılığı alınmış değil. Ana motor olan sosyal medya platformlarında da reklam geliri kaybı yaşanıyor.

Meta en yeni finans raporunu gelecek hafta yayınlayacak

Meta yılın ilk çeyreğine ait finans raporunu önümüzdeki hafta paylaşacak. Reality Labs’in bu çeyrekte de kâra geçmesi beklenmiyor. Buna ek olarak, sosyal ağların yeniden anlamlı bir gelir artışı sağlamasının da zaman alacağı ifade ediliyor.

İLGİLİ HABERLER