Teknoloji

Meta 10 bin kişiyi daha işten çıkarıyor

meta metaverse

Facebook, Instagram ve WhatsApp’ın sahibi Meta’da işten çıkarmalar devam ediyor. Daha önce 11 binden fazla kişinin işine son veren şirket, 10 bin çalışanıyla daha yollarını ayıracağını açıkladı. 2023’ü “verimlilik yılı” ilan eden teknoloji devi, hâlihazırda açık olan 5000 pozisyonun da doldurulmayacağını duyurdu. Konuyla ilgili açıklama şirketin CEO’su Mark Zuckerberg tarafından yapıldı.

Zuckerberg açıklamasında ABD’deki yüksek faiz oranlarını, küresel jeopolitik problemleri ve sıkılaşan mevzuatı kararın nedenleri arasında sayarken, asıl nedenin geçtiğimiz yıl şirketin gelir artışının yavaşlaması olduğunu hatırlattı. Zuckerberg, bu durumu bir “uyandırma çağrısı” olarak tanımlıyor.

Zuckerberg, Meta’nın AI üstündeki çalışmalarının ve sosyal medya uygulamalarının üstüne bir metaverse inşa etme girişiminin hâlâ devam ettiğinin altını çizdi.

Meta CEO’su şu ifadeleri kullandı: “Sektörümüzün şimdiye kadar gördüğü en dönüştürücü teknolojilerden bazıları üzerinde çalıştığımıza inanıyorum. Tek ve en büyük yatırımımız yapay zekâyı ilerletmek ve onu ürünlerimizin her birine dahil etmek. Bunu benzeri görülmemiş bir ölçekte yapacak altyapıya sahibiz ve bunun sağladığı deneyimlerin harika olacağını düşünüyorum.”

Zuckerberg sözlerine şöyle devam etti: “Metaverse inşa eden ve yeni nesil bilgi işlem platformlarını şekillendiren öncü çalışmalarımız, sosyal bağlantının geleceğini tanımlamada da merkezi olmaya devam ediyor. Ve uygulamalarımız büyüyor ve dünya nüfusunun neredeyse yarısını yeni yollarla birbirine bağlamaya devam ediyor. Bu iş inanılmaz derecede önemli ve riskler yüksek. Ortaya koyduğumuz mali plan, bizi bunu gerçekleştirecek konuma getiriyor.”

Meta öncelikle işe alım ekibini küçültecek

5000 açık pozisyonun doldurulmayacak olması, şirketin öncelikle işe alım ekibini küçülteceği anlamına geliyor. Teknoloji gruplarındaki çalışanların geleceğine nisan ayında, iş birimlerinde görev yapan çalışanların geleceğine ise mayıs ayında karar verilecek.

Meta CEO’su sözlerini şöyle tamamladı: “Bu zor olacak ve bundan kaçış yok. Bu, başarımızın bir parçası olan yetenekli ve tutkulu meslektaşlarımıza veda etmek anlamına gelecek. Kendilerini misyonumuza adadılar ve tüm çabaları için kişisel olarak minnettarım. İnsanları daha önce olduğu gibi destekleyeceğiz ve herkese hak ettikleri minnetle davranacağız.”

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER