Ulaşım

Mercedes ve Bosch birkaç ay içinde sürücüsüz taksi testlerine başlayacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

mercedes surucusuz taksiMercedes sürücüsüz taksi çalışmalarını Bosch ile birlikte yürütüyor. Gelen haberler, iki şirketin sürücüsüz taksi testlerine başlamaya yakın olduğunu gösteriyor. Alman otomotiv basınına konuşan Bosch CEO’su Volkmar Denner, test araçlarının birkaç ay içinde yola çıkabileceğini belirtti.

Denner konuya ilişkin fazla detay vermese de, iki şirketin ortak çalışmalarının ortaya çıkışı konusunda daha somut bir zaman dilimini işaret etmiş oldu. Mercedes ve Bosch daha önce sadece tam otonom araçların 2020’li yılların başlangıcına dek hazır olacağını belirtmişti.

Yapılan açıklamalar, iki şirketin sözlerini yerine getirmek adına çalışmalarında hızlandığını gösteriyor. Sürücüsüz otomobiller konusunda sektörün genelinin bulunduğu nokta ise Mercedes ve Bosch’un hızlanmak dışında bir çaresinin olmadığını gözler önüne seriyor. BMW, 2021 itibarıyla sürücüsüz otomobil satışına başlamayı planlıyor. Waymo ise sürücüsüz taksi filosu için yüzlerce yeni minivan siparişi vermiş durumda. Dolayısıyla Mercedes için işi ağırdan almak seçenekler arasında yer almıyor.

Mercedes sürücüsüz taksi çalışmalarında tasarımına güveniyor

Mercedes sürücüsüz taksi çalışmalarında araçlarının “amaca uygun” tasarımına güveniyor. Mercedes’in çatı şirketi Daimler’in başkan yardımcısı Wilko Stark, sürücüsüz taksilerinde sadece mevcut modellerine bir teknolojik donanım yerleştirmekle yetinmeyeceklerini ve en başından itibaren otonom sürüşe uygun tasarıma sahip araçlar sunacaklarını ifade etti.

İLGİLİ HABERLER