ManşetlerUlaşım

Tam elektrikli ilk Mercedes otomobili Mercedes-Benz EQC ile tanışın

mercedes-benz eqc
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Mercedes’in uzun süredir beklenen ilk tam elektrikli otomobili sonunda resmen gözler önüne çıktı. Mercedes-Benz EQC adını taşıyan tamamen elektrikli otomobilin ilk konsepti iki yıldan uzun bir süre önce Paris Otomobil Fuarı’nda gösterilmişti. 322 kilometreden fazla menzile sahip EQC’yi İsveç’te düzenlenen bir etkinlikte tanıtan Mercedes’in çatı şirketi Daimler’in yönetim kurulu başkanı Dieter Zetsche, EQC ile şirket için yeni bir çağın şafağına geldiklerine belirtti.

Tam adı Mercedes-Benz EQC400 4MATIC olan otomobil ABD’de 2020’de yollara çıkacak. Aracın üretimi ise 2019’da Almanya’da başlayacak. EQC ilerleyen dönemlerde şirketin Çin ve ABD’deki fabrikalarında da üretilecek.

Mercedes otomobilin konsept versiyonunda 480 kilometreden fazla bir menzil vadetse de, aracın üretim versiyonu tam şarjla bundan daha kısa bir mesafe katedebilecek. Mercedes’in çatı şirketi Daimler’den verilen bilgiye göre, Mercedes-Benz EQC tek şarjla yaklaşık 450 kilometre gidebilecek. Ancak söz konusu hesaplamanın Avrupa’nın iyimser NEDC standartlarına göre yapıldığını belirtmek gerekiyor. Örneğin, Jaguar I-Pace NEDC standartlarına göre tek şarjla 480 kilometre mesafe katedebiliyor. Ancak ABD’de kullanılan EPA standartları baz alındığında bu mesafe 386 kilometre seviyesine iniyor. Yine de, EQC menzil konusunda kendisiyle aynı seviyedeki diğer SUV modelleriyle benzer bir noktada duruyor.

mercedes-benz eqcMercedes-Benz EQC tepeden tırnağa özelliklerle donatılmış bir biçimde potansiyel kullanıcıların karşısına çıkacak. Mercedes’in yeni MBUX kullanıcı arayüzünü barındıran otomobilde bilgi ve eğlence sistemi iki adet 10.25 inçlik ekran barındıracak. Isıtmalı koltuklar, 19 inç lastikler, roze altın kaplamalar ve uyarlanabilir farlar standart olarak sunuluyor.

Mercedes-Benz EQC, Jaguar I-Pace’e kıyasla biraz daha yavaş kalacak. Tesla Model X 75D ile ise aynı seviyede olacak. Araç 97 kilometre hıza 4.9 saniyede ulaşırken, en yüksek hızı da elektronik olarak 180 kilometrede sınırlandırılıyor. Otomobilde bulunan iki adet elektrikli motor 402 hp güç üretecek.

Mercedes de önümüzdeki 10 yıllık dönemde elektrikli otomobiller için milyarlarca dolar harcamayı planlayan şirketler arasında bulunuyor. Mercedes-Benz EQC, tamamen elektrikli EQ serisi araçların ilki olma özelliğini taşıyor. EQ Boost adıyla hibrit motorlu araçlar da geliştiren Mercedes, bazı mevcut modellerinin de EQ Plus isimli elektrikli hibrit versiyonlarını hazırlıyor.

İLGİLİ HABERLER