Ulaşım

Mercedes-AMG elektrikli otomobillerinin sesi için Linkin Park ile ilham arıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

mercedes-amgElektrikli otomobiller hâli hazırda sessizce çalışıyor. Ancak mevzuatlarda yapılan değişikliklere göre, bu otomobillerden yayaları uyaracak yapay seslerin çıkması gerekiyor. Nissan gibi şirketler bu ihtiyacı farklı pazarlama fırsatlarına dönüştürmek için çalışıyor. Mercedes-AMG ise bu zorunluluğa farklı bir açıdan yaklaşmaya hazırlanıyor. Şirket, elektrikli otomobillerinden çıkacak ses için ünlü müzik grubu Linkin Park ile çalışacağını açıkladı.

Wheels sitesine konuşan şirketin CEO’su Tobias Moers, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Linkin Park üyelerinden elektrikli otomobillerden çıkması gereken sese dair yorumlarını istediğini belirten Moers, sözlerine şöyle devam etti: “Duygu satıyoruz ve ses de bu duygunun hayati parçaları arasında yer alıyor. Biz de yapmamız gerekeni yaparak yapay sesler üzerinde çalışıyoruz.”

AMG’nin elektrikli otomobillerinin sesinin şekillendirilmesinde çok sayıda ses uzmanı çalışıyor. Linkin Park’ın bu sürece nasıl bir katkı sağlayacağı tam anlamıyla bilinmiyor. Çalışmalarına yıllar önce başladıklarını belirten Moers, bunun için bir ekip oluşturduklarını ifade etti. Oyun uzmanlarıyla da çalıştıklarını söyleyen Moers, filmler için ses yapan uzmanlarla da birlikte hareket ettiklerini sözlerine ekledi.

Mercedes-AMG’nin önünde uzun bir yol bulunuyor

Mercedes-AMG’nin önünde elektrikli otomobil pazarındaki geleceğinin şekillenmesi için uzun bir yol bulunuyor. Mercedes, Generation EQ serisindeki elektrikli otomobillerinin üretimine 2019’da başlamayı planlıyor. AMG çatısı altında geliştirilen araçların yollara çıkışının ise 2020’lerin ortasını bulması planlanıyor. Şirket, ilk konsept çalışması olan AMG GT Concept’i de bu yıl içinde Cenevre Otomobil Fuarı’nda sergilemişti.

İLGİLİ HABERLER