Manşetler

Meizu Note 9 48 megapiksel kamerayı orta sınıfa getiriyor

meizu note 9

Meizu‘nun deliksiz telefon çıkarma planı başarısızlığa uğramış gibi görünüyor. Ancak bu durum, Çinli üreticinin sıra dışı cihazlarla akıllı telefon pazarında kendisine bir yer edinme hedefini değiştirmemişe benziyor. Şirketin bu hedef doğrultusunda çıkarttığı en yeni telefon Meizu Note 9 oldu. Meizu’nun yeni cihazı orta segmentte olmasına rağmen, üst sınıf bir kamera barındırmasıyla dikkat çekiyor.

Meizu Note 9’un deliksiz Meizu Zero ve çift ekranlı Meizu Pro 7‘ye kıyasla daha standart bir cihaz olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Telefonun adı nedeniyle 2018 çıkışlı Samsung Galaxy Note 9 ile karıştırılması ihtimaller dahilinde olsa da, Meizu’nun yeni telefonuna bir kez bakmak bu ihtimali ortadan kaldırıyor.

Meizu’nun en yeni akıllı telefonu, son derece ince ekran çerçeveleriyle dikkat çekiyor. İnce çerçeveli bu ekranın üstünde bulunan su damlası şeklindeki çentik ise 20 megapiksel çözünürlüklü kameraya ev sahipliği yapıyor. Akıllı telefonun kamera konusundaki asıl sürprizi ise arkasında yer alıyor. Telefonda çift lensli bir arka kamera modülü bulunuyor. Samsung tarafından üretilen ISOCELL ana lens 48 megapiksel çözünürlüğe sahip. 5 megapiksel çözünürlüklü ikinci lens de 48 megapiksellik ana kamerayı destekliyor. Güçlü kamera özellikleri, Meizu Note 9’un en çekici yönü olarak ön plana çıkıyor.

Meizu Note 9 4000 mAh kapasiteli pile sahip

Meizu Note 9’un görüntüsü ve kameraları, üst segmentte konumlanan bir cihaz olduğunu düşündürüyor. Ancak telefonun teknik donanımı biraz daha farklı bir hikaye anlatıyor. Meizu Note 9’un kalbinde Qualcomm Snapdragon 675 yonga seti bulunuyor. Telefonun 6.2 inç büyüklüğündeki ekranı Full HD+ çözünürlük sunuyor. Cihaza ihtiyaç duyduğu enerjiyi 4000 mAh kapasiteli büyük pili sağlıyor. Akıllı telefon kutusundan Android 9 Pie işletim sistemiyle çıkıyor. Bu işletim sistemini şirketin Flyme 7.2 kullanıcı arayüzü tamamlıyor.

Meizu Note 9, farklı bellek ve depolama alanı seçenekleriyle kullanıcıların karşısına çıkıyor. 4 GB RAM ve 64 GB dahili depolama alanına sahip baz modeli için 1398 yuan (1133 TL) ödemek gerekiyor. 4 GB RAM ve 128 GB dahili depolama alanına sahip versiyonun fiyat etiketinde ise 1598 yuan (1295 TL) yazıyor. 6 GB RAM ve 64 GB dahili depolama alanı taşıyan model de yine 1598 yuan karşılığında satılıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER