Manşetler

Meizu MX5 metal gövdesi ve 20 megapiksel kamerasıyla duyuruldu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

meizu-mx-5-010715-1

Apple ve Samsung akıllı telefonların sınırlarını her yeni amiral gemisi ürünle birlikte daha da zorluyor, Çinli üreticiler de bu eğilimleri daha ucuz fiyatlı ürünlerle takip ediyor. Meizu’nun en yeni ürünü MX5 de bu döngünün son ürünlerinden bir tanesi olma özelliğini taşıyor.

Seleflerinde çoğunlukla yer verilen plastiğin aksine, Meizu MX5’te metal kaplamalı ve diğer üst sınıf amiral gemisi telefonların tasarımından izler taşıyan bir gövdenin var olduğunu görüyoruz. İçeride de orta karar şeklinde nitelendirebileceğimiz, genellikle Çin merkezli Android telefonlarında gördüğümüz teknik bileşenler yer alıyor. Bu açıdan Meizu MX5 diğer klasik Çinli akıllı telefonların çizgisinden şaşmıyor.

Her şeye rağmen Meizu yeni MX5’i iPhone ile karşılaştırmaktan çekilmiyor. Web sitesinde bile metalik tasarımın güzelliğinin karşılaştırılması iPhone ile yapılıyor. Görünen o ki, Apple’ın detaylar, tasarım ve materyallere verdiği önem diğer üreticilere de az da olsa damlamış; böylelikle bazı şirketlerin kopyalamaktan daha öteye geçtiğini görüyoruz.

 

Teknik özelliklere baktığımızda Meizu MX5’in tartışmasız şekilde 2015 model bir amiral gemisi telefon niteliklerini taşıdığını görüyoruz. MX5’te yer alan 2.2 GHz, 64-bit tabanlı MediaTek Helio X10 işlemci HTC’nin One M9+ ve One ME modellerinde de bulunuyor. 5.5 inç ekranı ise 1080p çözünürlüğe sahip. Belki daha yüksek çözünürlüklü bir ekran MX5’i daha çekici yapardı. 3 GB RAM ve 16, 32 ve 64 GB’lık depolama alanı seçenekleri de diğer özellikler arasında yer alıyor. Ne var ki, Meizu tıpkı S6’da metal tasarıma yönelen Samsung gibi microSD kart yuvasını boşvermiş. 3150 mAh kapasiteli pil de yerinden çıkarılamıyor.

meizu-mx-5-010715-8

Meizu MX5’te onu özel kılacak çeşitli özellikler de bulunuyor. Meizu’nun parmak izi okuyucusunun güncellenmiş versiyonu mTouch 2.0 MX5’te yer alıyor. Meizu, Apple yerine Samsung’un arkasından giderek mTouch özellikli ana ekran tuşunun şeklini daire yerine elips olarak belirlemiş. Arka kamera da Meizu’nun övündüğü noktalardan bir tanesi. 20.7 megapiksel çözünürlüklü kameranın lazer destekli otomatik odak sistemi de bulunuyor. Ne var ki, diyafram açıklığı f/2.2 ile sınırlanmış. Önde de 5 megapiksel çözünürlüklü ikinci bir kamera bulunuyor, bu kamera görüntülü görüşmeler ve selfie fotoğraflar için ayrılmış.

meizu-mx-5-010715-7

Meizu MX5’in pili yerinden çıkarılamıyor, ancak mCharge sayesinde pilin çıkarılmamasının olumsuz etkileri biraz olsun giderilecektir. Meizu’nun hızlı şarj teknolojisi olan mCharge ile yüzde 25’lik kapasiteye sadece 10 dakika içinde ulaşmak mümkün oluyor.

Meizu MX5’in fiyatı diğer Çinli üreticilerin ürünleriyle rekabet edebilecek düzeyde. 16 GB kapasiteli ürünün fiyatı 290 dolar olarak belirlenirken 32 GB ve 64 GB’lık modeller sırasıyla 322 ve 387 dolarlık fiyatlarla satılacak. Renk seçenekleri arasında koyu gri, gümüş ve altın şampanya bulunuyor.

Meizu MX5, 5 Temmuzdan itibaren Çin’de satışa çıkıyor.

İLGİLİ HABERLER