Teknoloji

Megaupload 2017’de orijinal kullanıcı veri tabanıyla geri dönecek

megauploadMegaupload, 2012’de FBI tarafından kapatılmıştı. Bir dönemin popüler dosya barındırma servisi önümüzdeki yıl orijinal kullanıcı veri tabanıyla yeniden faaliyete geçecek. Servisin kurucusu Kim Dotcom, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamayla gelişmeyi duyurdu.

Dotcom, platformun FBI’ın evini bastığı günün beşinci yıldönümünde tekrar yola koyulacağını belirtti ve bazı büyük ortaklıkların ipucunu verdi. Dotcom, Bitcoin’in de yeni dönemde serviste kendisine bir yer bulacağını sözlerine ekledi.

Dotcom’ın açıklaması, yeniden canlandırılmış ve eski hesaplara da aynı giriş bilgileriyle erişilebileceğini gösteriyor. Eski kullanıcılar, hesaplarının yeniden aktif hâle geldiğinden e-posta yoluyla haberdar edilecek. Eski kullanıcılar bazı özel ayrıcalıklara da sahip olacak. Megaupload 20 Ocak 2017’de yeniden faaliyete geçecek.

Kim Dotcom, eski girişimlerinden biri olan Mega.nz hakkında da bazı açıklamalarda bulundu. Mega.nz’den pek hazzetmediğini açık biçimde ortaya koyan Dotcom, bir tweette şu ifadeleri kullandı: “Mega NZ bitti. Download kısıtlamaları. Çinlilerin sahipliği. Kaynak problemleri. Artık orada Kim Dotcom yok. Megaupload 2.0 oyunun kurallarını değiştirecek.”

Megaupload Kim Dotcom’ın başını uzun süredir ağrıtıyor

Dotcom ilk göz ağrısının kapatılmasının ve evinin basılmasının ardından uzun süredir hukuki süreçlerle boğuşuyor. Geçtiğimiz yılın eylül ayında Yeni Zelanda’dan ABD’ye iadesi konusunda ifade veren Dotcom’un iadeye uygun olduğuna dair karar ise aralık ayında açıklanmıştı. Siteye kullanıcılar tarafından yüklenen telifli içerikler nedeniyle başlayan hukuki süreçte Dotcom ve iş arkadaşlarının telif hakkı sahiplerine milyonlarca dolarlık zarar verdiği iddia edilmişti.

İLGİLİ HABERLER