Teknoloji

Meditations her gün yeni bir kısa oyun yayınlayacak

meditations
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Kafa dağıtmak için rastgele, kısa oyunlar oynamayı sevenlerden misiniz? O zaman yeni çevrimiçi oyun platformu Meditations, favori duraklarınızdan biri olabilir. 2019’da her gün yeni bir kısa oyun yayınlamayı vadeden platform, bu oyunların “meditasyon, dikkat dağıtma, ders çıkarma ve ilham verme” gibi konularda insanlara yardımcı olmasını amaçlıyor.

Platformun kurucusu Rami İsmail, oyunlara sadece yayınlandıkları gün erişilebileceğini ve eski oyunlara tekrar erişimin mümkün olmayacağını dile getirdi. Aynı zamanda Hollanda merkezli bağımsız oyun stüdyosu Vlambeer’in şefliğini de yürüten İsmail, 2017’de oynadığı bir kısa oyunun ardından “Her gün bu tarzda bir kısa oyun oynamak isterdim” dediğini ve 2018’de de bu isteğini gerçeğe dönüştürmek için yüzlerce geliştiriciyle çalıştığını ifade etti.

Özü itibarıyla bir başlatıcı niteliğindeki Meditations, farklı türlerden oyunlar sunacak. Ölüm, depresyon, kaygı, şiddet, cinsellik ve bağımlılık gibi kültürel ve kişisel olarak hassas konulara da değinilecek. Platformun açılışı Tempres isimli basit bir bulmaca oyunuyla yapılırken, daha iddialı ve çarpıcı oyunların ilerleyen günlerde yayınlanması öngörülüyor.

İLGİLİ HABERLER