Teknoloji

MediaTek Intel ile geliştirdiği ilk dizüstü 5G modemini duyurdu

mediatek intel

Intel artık tek başına 5G modem üretmiyor, ancak şirketin MediaTek ile olan işbirliği ilk meyvelerini vermeye başlamış durumda. İki şirket, MediaTek’in yeni nesil Intel işlemcili dizüstü bilgisayarlarda kullanılacak T700 5G isimli modemini duyurdu.

Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, Intel’in sistem entegrasyonu, doğrulama ve platform optimizasyonunun geliştirilmesi gibi konaklara odaklandığı belirtildi. İşlemci devi, bilgisayar üreticilerine de MediaTek’in yeni modeminin cihazlara yerleştirilmesi konusunda destek oldu.

MediaTek T700, 6 GHz altı 5G teknolojisini destekliyor. Şirket, 4G LTE şebekesine ihtiyaç duymayan 5G aramalarının da test edildiğinin altını çizdi. MediaTek’in yeni modem yongası, 4G şebekesinden destek alarak çalışan bağımsız olmayan 6 GHz altı 5G şebekeleriyle de uyumlu.

MediaTek, işlemcinin güç tüketimi bakımından oldukça verimli olduğunun ve böylelikle 5G ile internette gezinirken veya görüşme yaparken dizüstü bilgisayarın şarjını boşaltmayacağını belirtti.

5G’nin LTE’ye kıyasla daha hızlı olması, 5G dizüstü bilgisayar modemlerinin daha çok cihazda bulunmasının da önünü açmış durumda. Şu ana kadar açıklanan 5G uyumlu dizüstü bilgisayarların önemli kısmında Qualcomm’un modemleri bulunuyor. Ancak Intel ve MediaTek arasındaki yakın işbirliği sayesinde bu durumun değişmesi muhtemel görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER