Teknoloji

Dimensity 9000 ve 8000 MediaTek’in yüzünü güldürdü

mediatek dimensity 9000

MediaTek Dimensity 9000 ve 8000 serisi işlemcilerinin mobil cihaz üreticilerinden gördüğü büyük ilgi sayesinde kayda değer bir büyüme yakalamayı başardı. Oppo, Realme, OnePlus, Vivo, Xiaomi ve Honor gibi şirketlerle çalışan MediaTek’in gelirleri yüzde 33 oranında arttı.

MediaTek mayıs ayında 1.75 milyar dolar gelir açıkladı. Gelir nisan ayına göre yüzde 1 oranında azalmış olsa da, yıllık bazda yüzde 26 oranında yükseldi. Buna ek olarak, şirket üst üste üçüncü ay 1.68 milyar doların üstünde gelir açıklamış oldu.

MediaTek’in yılın ilk beş ayındaki geliri ise yukarıda da belirttiğimiz gibi yüzde 33 oranında arttı ve 8.32 milyar dolara ulaştı. Tayvanlı üreticinin 2022’nin ikinci çeyreği için belirlediği hedeflere de zorlanmadan ulaşması kesin görünüyor.

MediaTek Dimensity 9000 ve 8000’in öncülük ettiği gelir artışından mutlu olsa da, bu trendin yavaşlamasını bekliyor. Bu beklentinin temelinde ise akıllı telefon pazarında değişen dinamikler bulunuyor. Küresel enflasyon nedeniyle fiyatlarda yapılan ayarlamalar, buna bağlı olarak satışlarda ve siparişlerde yaşanacak düşüşler nedeniyle haziran ayında daha düşük gelir açıklanması öngörülüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER