Eğlence

Android ve Chrome logoları 2022 McLaren F1 yarış otomobilini süsleyecek

mclaren google

Geçen hafta Netflix’te gösterime giren Formula 1: Drive to Survive dizisinin bölümlerini izleyeneler, McLaren Racing CEO’su Zak Brown’ın bir Chromebook ya da Android tableti parçaladığını görmüştür. Neyse ki, McLaren ve Google arasındaki yeni duyurulan iş ortaklığı sayesinde Brown kendisine yeni bir tablet edinecektir.

McLaren, 2020 yılında OnePlus ile yaptığı iş ortaklığını sonlandırmıştı. Şirketin bu iş ortaklığı dahilinde OnePlus markalı, güçlü ve üzerinde siyah ve turuncu McLaren renkleri barındıran çeşitli Android telefonlar çıkmıştı. Google ile yapılan iş birliği sonucunda Pixel telefonlarında da benzer bir çalışma görür müyüz, şu an için bilmiyoruz.

Google ve McLaren arasında birkaç yılı kapsayacağı belirtilen iş ortaklığı kapsamında 2022 sezonu yarış otomobili MCL36’nın üzerinde Google’ın iki markasının logosu olacak. Motor kapağı bölümünde Android logosu bulunacak. Lastik jant kapakları üzerinde ise Google Chrome’un logosu görülecek. Böylelikle otomobil hareket hâlindeyken Chrome logosunun renkleri de hoş bir görünüm oluşturacaktır.

Ayrıca McLaren pilotları Lando Norris ve Daniel Ricciardo’nun yarış kıyafetleri ve kasklarında da Android ve Chrome logoları görülecek. McLaren’in Number 58 McLaren MX Extreme E yarış takımının otomobilleri, sürücüleri ve takımında da bu logolar olacak.

Buna ek olarak iki şirket, McLaren’ın “Pist performansını artırmak amacıyla sürücüleri ve takımı desteklemek için antrenman seansları, sıralamalar ve yarışlar sırasında operasyonlarında 5G özellikli Android cihazlar ve Chrome tarayıcı kullanacağını söylüyor. Brown yaptığı açıklamada, “Android ve Chrome gibi platformları operasyonlarımıza entegre ederek, ekibimiz performansa odaklanmak için daha iyi biçimde desteklenecek. Formula 1 ve Extreme E’yi kapsayan heyecan verici bir ortaklığı dört gözle bekliyoruz.” dedi.

İLGİLİ HABERLER