Teknoloji

McDonald’s bitkisel hamburgerinin restoran testlerine başlıyor

mcdonald's

Yakında McDonalds’s restoranlarında da bitkisel hamburger yemek mümkün olacak. Şirketten yapılan açıklamada, McPlant adını taşıyan hamburgerin testlerinin 3 Kasım’da başlayacağı ifade edildi. ABD’deki testlerin 8 restoranda yapılacağı ve stoklar tükenene kadar süreceği belirtilirken, şirketin McPlant’in mutfak operasyonuna etkisini görmeyi amaçladığı düşünülüyor.

McPlant’in hamburger köftesi Beyond Meat’in bitkisel kıymasıyla yapılacak. Bu köftenin diğer hamburger zincirlerinin sunduğu bitkisel kıymalı köftelerden farklı olması bekleniyor. Zira şirketin kıymayı geliştirme sürecinde de Beyond Meat ile yakın bir çalışma içinde olduğu ifade edildi.

McPlant duyurulduğunda şirketten yapılan açıklamada, bitkisel hamburgerin ağızlarda ikonik bir tat bırakacağı belirtilmiş ve alışılagelmiş hamburger deneyiminin bir benzerini yaşatacağı vurgulanmıştı.

McDonald’s, McPlant’i ABD’nin yanı sıra İsveç, Danimarka, Hollanda, İngiltere ve Avusturya’da da test edecek. McPlant şu an için sadece tek bir hamburger olsa da, şirket gelecekte tamamen bitkisel ürünlerden oluşan bir seri oluşturmayı planlıyor. Tavuk muadillerinin ve kahvaltı ürünlerinin de bu doğrultuda menüye eklenmesi amaçlanıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER