Teknoloji

McDonald’s: Android Pay 26 Ağustosta ABD’de faaliyete geçecek

android-pay-240815

Mobil ödeme yöntemleri henüz son kullanıcıları fazla heyecanlandırmasa da, teknoloji dünyası için son zamanların en önemli ilgi alanları arasında yer alıyor. Söz konusu yöntemlerin sayısı ve uygulama noktaları da her geçen gün artıyor. Android Police sitesinde yer alan habere göre, ünlü fast-food zinciri McDonald’s, 26 Ağustostan itibaren ABD’deki restoranlarında Android Pay ile yapılan ödemeleri kabul etmeye başlayacak.

mc-donaldds-android-pay-240815-1

Bir McDonald’s çalışanının Reddit’te aynı haberi veren bir belgeye ait fotoğrafı paylaşması, iddiaların gerçeğe dönüşme ihtimalini artırıyor. Google ise daha öncesinde Android Pay’in Android 6.0 Marshmallow ile birlikte kullanıma sunulacağını açıklamış, ancak kesin bir tarih vermemişti.

Paylaşılan belgenin eski veya ham olabileceğini belirtmekte fayda var. Çünkü aynı belgede Samsung Pay’in faaliyete geçiş tarihi de 21 Ağustos olarak gösteriliyor. Ancak Samsung daha önce çeşitli zamanlarda Samsung Pay’in ABD’de 28 Eylülde kullanıma açılacağını duyurmuştu.

mc-donaldds-android-pay-240815-2

26 Ağustos tarihinin sadece iki gün uzaklıkta olması ve Google’ın takviminde şu anda bir Android M etkinliği bulunmaması da şüpheleri artırıyor. Android Pay faaliyete geçtiği zaman Apple’ın mobil ödeme yöntemi Apple Pay’e benzer bir yapıda işleyecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER