Teknoloji

Mastercard ve Visa Rusya’daki hizmetlerini durduruyor

mastercard visa

Rusya’daki faaliyetlerini askıya alan kuruluşlar arasına kredi kartı şirketleri Mastercard ve Visa da katıldı. Visa’nın internet sitesinde yapılan açıklamada, tüm işlemlerin durdurulması için Rusya’daki iş ortaklarıyla birlikte çalışıldığı belirtildi. Mastercard’ın basın açıklamasında da benzer ifadeler yer alırken, bunun kolay bir karar olmadığının altı çizildi.

Rusya’da verilen kredi kartları, Rusya dışındaki ülkelerde kullanılamayacak. Buna ek olarak, Rusya dışındaki ülkelerde verilen kredi ve banka kartlarını da Rusya’daki mağaza ve ATM’lerde kullanmak mümkün olmayacak.

Visa CEO’su Al Kelly, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Bu kararın Rusya’daki değerli meslektaşlarımız, müşterilerimiz, iş ortaklarımız üstündeki etkisinden üzüntü duyuyoruz. Ancak bu savaş durumu ve barışa yönelik tehdidin sürmesi, değerlerimiz doğrultusunda tepkiler vermemizi gerektiriyor.”

Rusya’daki kullanıcılar ülke içinde Visa ve Mastercard kartlarıyla ödeme yapmaya devam edebilecek. Ancak yapılan ödemeler bu şirketler yerine Rusya Ulusal Ödeme Kartı Sistemi tarafından işlenecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER