Eğlence

Mark Zuckerberg podcast furyasına katıldı

mark zuckerberg

Podcast’ler son zamanlarda yeniden popüler hâle gelmiş durumda. Siyasetten bilime, popüler kültürden spora kadar pek çok alanı kapsayan podcast yayınları büyük ilgi görüyor. Bu ilgiye kayıtsız kalamayan isimler arasına Facebook CEO’su Mark Zuckerberg de katıldı. Zuckerberg, “Teknoloji ve Toplum” adını verdiği podcast’inde alanının önde gelen isimleriyle teknoloji ve toplum ilişkisini tartışıyor.

Bu podcast serisinin ne kadar süreceği henüz bilinmiyor. Hâlihazırda tek erişim kaynağı ise Spotify gibi görünüyor. Ancak podcast’lerde Facebook’la bağlantılı veya ilgili konuların konuşulması kulağa pek şaşırtıcı gelmiyor. Yayınlanan iki bölümde Zuckerberg konuklarıyla teknoloji ve hukuk, teknoloji ve gazetecilik gibi konuları tartışıyor.

Zuckerberg’in sohbetlerinin oldukça uzun sürmesi dikkat çekiyor. Harvard Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden Jonathan Zittrain’in katıldığı ve teknoloji ile hukuk arasındaki ilişkinin konuşulduğu ilk bölüm 1 saat 45 dakika sürüyor. Avrupa’nın en büyük medya holdinglerinden Axel Springer’in CEO’su Mathias Döpfner’in katıldığı ikinci bölümün uzunluğu ise 2 saat 2 dakika. Facebook CEO’su, Zitrrain ile olan sohbetinde gizlilik ve yalan haberler gibi konuları masaya yatırıyor. Zuckerberg ve Springer arasındaki sohbetin ana gündem maddesi olarak ise dijital çağda gazetecilik öne çıkıyor.

mark zuckerberg podcastMark Zuckerberg podcast yayınıyla pek çok konu hakkındaki düşüncelerini geniş kitlelere daha net bir şekilde aktarabilir. Konuklarıyla farklı fikirleri çarpıştırmaktan geri kalmaması da, Zuckerberg’in podcast’lerini daha ilginç hâle getirecek gibi görünüyor. Facebook’un meşhur skandallarının bu podcast’lerde konuşulması ise pek ihtimal dahilinde görünmüyor.

İLGİLİ HABERLER