Manşetler

Mark Zuckerberg kızı Max’e Facebook paylaşımıyla merhaba dedi

Mark Zuckerberg - Priscilla Chan - Max

Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, eşi Priscilla Chan’in kızları Max’i dünyaya getirdiğini bir Facebook paylaşımıyla duyurdu. Facebook’un Notlar özelliğiyle hazırlanan paylaşım ”Kızımıza Mektup” adını taşıyor. Paylaşımın en üstünde Zuckerberg ve Chan’in Max ile çekilmiş bir fotoğrafı bulunuyor.

”Senin annen ve bana gelecek için verdiğin umudu tanımlayabilecek bir kelime bulamıyorum.” cümlesiyle mektubuna başlayan Mark Zuckerberg, ”Yeni hayatın sana çok şey vadediyor. Sana her yönünü keşfedebileceğin sağlıklı ve mutlu bir ömür diliyoruz. Sen bize şimdiden içinde yaşadığın umudu dışarıya yansıtma fırsatını verdin.” ifadeleriyle kızına seslenişine devam ediyor.

Zuckerberg ve Chan, mektuplarında kızları için görmeyi istedikleri değişimden bahsetmeyi de unutmuyor. ”Tüm ebeveynler gibi, senin bugünkünden daha iyi bir dünyada büyümeni istiyoruz.” diyen çift, bunun için sağlık, eğitim, teknoloji ve eşitlik konusunda ilerlemeler sağlanması gerektiğine dikkat çekiyor. Mark Zuckerberg ve Priscilla Chan’e göre, bu süreçte yapılacak 25, 50, hatta 100 yıllık uzun vadeli planlamalar büyük önem taşıyor.

Facebook CEO’su ve eşi, kızlarına yazdıkları mektupta son derece büyük bir taahhütte de bulunuyor. Çift, sahip oldukları Facebook hisselerinin yüzde 99’unu yaşarken ”Chan Zuckerberg Initiative” adını verdikleri yeni bir organizasyon üzerinden hayır işlerine bağışlama sözü verdi. İkilinin sahip olduğu Facebook hisselerinin değeri 45 milyar doları buluyor. Bu da söz konusu vaadin büyüklüğünü gözler önüne seriyor.

İLGİLİ HABERLER