Teknoloji

Mark Zuckerberg Ahmed Mohamed’i Facebook’a davet etti

mark zuckerberg

mark-zuckerberg-facebook-150115

ABD’nin Teksas eyaletindeki Irving şehrinde yaşayan Ahmed Mohamed, geçtiğimiz pazartesi günü kendisinin yaptığı ve okula götürdüğü saatin bomba zannedilmesi yüzünden tutuklanmıştı. İfadesinin ve parmak izinin alınmasının ardından serbest bırakılan Mohamed’in gördüğü muamele kamuoyunun büyük tepkisini çekmiş ve yüksek profilli pek çok isim Mohamed’e olan desteklerini belirtmişti. Bu isimlerin arasına Facebook kurucusu ve CEO’su Mark Zuckerberg de katıldı.

Mark Zuckerberg, kişisel Facebook sayfasında ”Havalı bir şey üretecek yeteneğe ve hırsa sahip olmak alkışlanmalıdır, tutuklanmaya yol açmamalıdır.” açıklamasında bulundu. Zuckerberg, Ahmed Mohamed’i Facebook’un genel merkezine davet etti ve kendisiyle tanışmaktan dolayı mutluluk duyacağını sözlerine ekledi.

ahmed-mohamed-170915

ABD Başkanı Barack Obama da Ahmed Mohammed’e desteğini gösteren isimler arasında yer alıyor. Obama, Twitter hesabı aracılığıyla yaptığı açıklamada Ahmed’e ”Havalı saat Ahmed. Beyaz Saray’a getirmek ister misin? Senin gibi daha fazla çocuğu bilimi sevmeye yönlendirmeliyiz. Amerika’yı muhteşem yapan şey budur.” sözleriyle seslendi.

Eski ABD Dışişleri Bakanı ve şimdiki zamanın başkan aday adayı Hillary Clinton ise Ahmed Mohamed’in tutuklanmasını İslamofobi’nin sonucu olarak niteledi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER