Teknoloji

Mark Zuckerberg Ahmed Mohamed’i Facebook’a davet etti

Mark Zuckerberg Ahmed Mohamed’i Facebook’a davet etti
Haberleri Kaçırma! Teknoblog'u Google Arama'da tercihli kaynağın yap ve En Çok Okunan Haberler'de bizi daha sık gör.
Tercihli Kaynak Ekle

mark-zuckerberg-facebook-150115

ABD’nin Teksas eyaletindeki Irving şehrinde yaşayan Ahmed Mohamed, geçtiğimiz pazartesi günü kendisinin yaptığı ve okula götürdüğü saatin bomba zannedilmesi yüzünden tutuklanmıştı. İfadesinin ve parmak izinin alınmasının ardından serbest bırakılan Mohamed’in gördüğü muamele kamuoyunun büyük tepkisini çekmiş ve yüksek profilli pek çok isim Mohamed’e olan desteklerini belirtmişti. Bu isimlerin arasına Facebook kurucusu ve CEO’su Mark Zuckerberg de katıldı.

Mark Zuckerberg, kişisel Facebook sayfasında ”Havalı bir şey üretecek yeteneğe ve hırsa sahip olmak alkışlanmalıdır, tutuklanmaya yol açmamalıdır.” açıklamasında bulundu. Zuckerberg, Ahmed Mohamed’i Facebook’un genel merkezine davet etti ve kendisiyle tanışmaktan dolayı mutluluk duyacağını sözlerine ekledi.

ahmed-mohamed-170915

ABD Başkanı Barack Obama da Ahmed Mohammed’e desteğini gösteren isimler arasında yer alıyor. Obama, Twitter hesabı aracılığıyla yaptığı açıklamada Ahmed’e ”Havalı saat Ahmed. Beyaz Saray’a getirmek ister misin? Senin gibi daha fazla çocuğu bilimi sevmeye yönlendirmeliyiz. Amerika’yı muhteşem yapan şey budur.” sözleriyle seslendi.

Günün Öne Çıkan Fırsatları

İki üniteli Mercusys Wi-Fi 7 sistemi 1.485,72 TL indirimle 4.413,28 TL
İki üniteli Mercusys Wi-Fi 7 sistemi 1.485,72 TL indirimle 4.413,28 TL
Satın Al
Türkçe Q mekanik Aula F87 Pro 477 TL indirimle 2.519 TL
Türkçe Q mekanik Aula F87 Pro 477 TL indirimle 2.519 TL
Satın Al
Core Ultra 7’li ThinkBook 14, Premium ile 50.064,85 TL’ye geliyor
Core Ultra 7’li ThinkBook 14, Premium ile 50.064,85 TL’ye geliyor
Satın Al
Kablosuz SteelSeries Aerox 3 Ghost 250 TL indirimle 2.999 TL
Kablosuz SteelSeries Aerox 3 Ghost 250 TL indirimle 2.999 TL
Satın Al
Tümünü Gör Daralt
Tüm Fırsatları Gör

REKLAM — Bu içerikte satış ortaklığı bağlantıları bulunmaktadır. Bu bağlantılar üzerinden yapılan alışverişlerden Teknoblog komisyon kazanabilir.

Eski ABD Dışişleri Bakanı ve şimdiki zamanın başkan aday adayı Hillary Clinton ise Ahmed Mohamed’in tutuklanmasını İslamofobi’nin sonucu olarak niteledi.

Teknoblog artık WhatsApp'taGünün en iyi teknoloji fırsatları ve kaçırmamanız gereken büyük haberler, telefonunuza gelsin.
Kanala Katıl