Teknoloji

Manchester City akıllı atkıyla taraftarlarının duygularını takip edecek

manchester city

Manchester City, taraftarlarını neyin heyecanlandırdığını bilmek istiyor. İngiltere Premier Ligi’nin son şampiyonu, 2019’dan bu yana teknoloji partneri olan Cisco ile bir “akıllı atkı” geliştirmek için çalıştığını açıkladı.

Bu akıllı atkıda “EmotiBit” isimli bir sensör bulunuyor. Söz konusu sensör maç sırasında atkıyı takan taraftarın kalp atış hızını, vücut sıcaklığını ve duygu durumunu takip edecek. Kulüp ve Cisco tarafından yapılan açıklamada, atkının taraftarları maça daha önce olmadığı kadar yaklaştıracağı belirtildi. Ancak bunun nasıl sağlanacağı konusunda bir detay verilmedi.

Cisco, atkının pilot testinin tamamlandığını açıkladı. Altı sıkı Manchester City taraftarının dahil olduğu bu süreçte toplanan verilerle 120 “önemli an”ın belirlendiği ve taraftarların hissiyatı konusunda somut bilgilerin hem City’ye hem de Cisco’ya sağlandığı ifade edildi.

Cisco’nun İngiltere ve İrlanda bölgesi teknoloji şefi, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı: “Verileri kullanarak taraftarları daha önce olmadığı kadar iyi anlayabileceğiz. Bu bize daha kapsayıcı olma ve sporun insan yaşamındaki yerini daha iyi kavrama fırsatını veriyor.”

Manchester City ve Cisco bu akıllı atkıyı önümüzdeki sezonda taraftarlarla buluşturmayı planlıyor. Atkının dağıtım ve satış süreçlerinin nasıl yürütüleceği belirsizliğini koruyor.

İLGİLİ HABERLER