Teknoloji

Magic Leap One karma gerçeklik başlığı yurt dışında satışa sunuldu

Magic Leap One karma gerçeklik başlığı yurt dışında satışa sunuldu

magic leap one creator edition

Magic Leap One Creator Edition olarak adlandırılan, Magic Leap adlı girişiminin karma gerçeklik başlığı ABD’de satışa sunuldu. Bu aygıt için 2295 dolarlık bir fiyat belirlendi.

Bireysel tüketicilere hitap eden bir ürün olarak nitelendirilen bu cihazı test etmek isteyenler için ABD’deki bazı AT&T mağazalarında deneme alanları oluşturuldu. Ne var ki, bu ürünün ilk etapta uygulama geliştiricileri içinde yayılması hedefleniyor. Magic Leap bu şekilde Magic Leap World mağazası içinde daha fazla uygulamanın yer almasını amaçlıyor.

Magic Leap One’ın Lightwear adlı gözlük, Lightpack adlı giyilebilir bilgisayar ve el kumandası olmak üzere üç parçası bulunuyor. Lightwear’ın izleme odaklı kameraları ve barındırdığı fotonik yonga lensi sayesine gerçek dünya görüntülerinin üstüne nesneler bindiriliyor. Lightpack’de Nvidia Tegra 2 mobil yongaset, 8 GB RAM, 128 GB dahili hafıza, üç saat kadar giden ve USB-C üzerinden şarj edilebilen pil yer alıyor.

Kulaklık jakı bulunmakla birlikte Magic Leap One’da, başlığın her iki kenarına yerleştirilmiş dahili hoparlörler yer alıyor. Diğer özelliklerin arasında 50 derecelik görüş alanı, Bluetooth ve Wi-Fi bağlantısı da bulunuyor. Ayrıca AT&T’nin ilerleyen zamanlarda sunacağı mobil veri merkezi de olacak. Başlangıçta küçük bir uygulama kümesi de sunulacak. Bunun içinde internet tarayıcısı, sanal sohbet sistemi ve Dr. Grorbort’s Invaders’ın demo versiyonu bulunuyor.

Diğer öne çıkan deneyimlerin arasında Create adlı bir sanatsal çalışma aracı ve NBA uygulamasının ön izleme versiyonu da bulunuyor. Magic Leap One’ı satın almak isteyenlerin Magic Leap’in web sitesine gitmeleri ve posta kodlarını girerek bulundukları bölgede dağıtımın olup olmadığını kontrol etmeleri gerekiyor. Tabii ki, bu söylediğimiz ABD için geçerli. Dağıtımı ücretsiz yapan şirket, sistemin kurulumu için de müşterilere yardımcı oluyor.

Arzu eden müşteriler, 495 dolarlık opsiyonel profesyonel geliştirme paketine de sahip olabilir. Böylelikle gerektiği takdirde 24 saat içinde başlığın değişimi gerçekleştiriliyor.

İLGİLİ HABERLER