Teknoloji

Magic Leap One artık miyoplar tarafından da kullanılabilecek

magic leap one

Magic Leap‘in karma gerçeklik başlığını kullanmak isteyen ancak aynı zamanda uzağı göremediği için gözlük takmak zorunda kalanlar artık bu isteklerini gerçekleştirebilecekler. Magic Leap, e-posta yoluyla yaptığı duyuruyla Magic Leap One başlığı için numaralı camların kullanılabileceğini duyurdu.

Söz konusu numaralı camlar, FramesDirect sitesi üzerinden 249 dolar gibi yüklü bir meblağ karşılığında sipariş edilebilecek. Yansıma önleyici olduğu düşünülen camlar için iki farklı boyut seçeneği sunulurken, sipariş sırasında doktor reçetesini ve göz bebeği mesafesini de belirtmek gerekiyor. Sadece uzağı göremeyenler yani miyoplar için sunulan camlar, en fazla -7.50’ye kadar olan reçeteler için hazırlanabiliyor. Kısacası aşırı derecede miyop olanların da bu imkandan yararlanması mümkün olmuyor.

Kullanıcılar numaralı camlarını aldıklarında Magic Leap One’la birlikte gelen standart mercekleri çıkarıp yerine bunları takabilecek. Ancak her cam değişikliği yapıldığında başlığın ayarlar menüsüne gitmek ve görüntü ayarlarını manuel olarak değiştirmek gerekecek.

Magic Leap One Creator Edition, geçtiğimiz ağustos ayında 2295 dolarlık fiyat etiketiyle satışa sunulmuştu. Şu an için kısıtlı bir deneyim sunan karma gerçeklik başlığının içerik yelpazesinin önümüzdeki dönemde genişletilmesi planlanıyor. Numaralı camlar için belirlenen fiyat ise standart kontakt lenslerin daha makul bir çözüm olduğunu düşündürüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER