Teknoloji

Magic Leap One artırılmış gerçeklik gözlüğü 2018’de satışa sunulacak

magic leap one

magic leap one Magic Leap, son kullanıcıya yönelik ilk artırılmış gerçeklik gözlüğünün üzerindeki örtüyü sonunda kaldırdı. Magic Leap One adını taşıyan gözlük, 2018’de satışa sunulacak. Uzun yıllar boyunca beklenti oluşturan, ancak ortaya somut bir ürün koymayan Magic Leap, sonunda artırılmış gerçeklik teknolojisini dünyaya tanıtmaya hazır görünüyor.

Cihaz, Microsoft HoloLens’e benzer bir prensipte çalışıyor. Kullanıcının başını çevreleyen cihaz, daha önce piyasaya çıkan sanal ve artırılmış gerçeklik gözüklerinden biraz daha farklı görünüyor. Akıllara kayak gözlüklerini getiren Magic Leap’in gözlüğü, elde tutulan bir kontrol cihazıyla birlikte gelecek.

Gözlüğün çalışması için bir bilgisayar veya telefona ihtiyaç duyulmuyor. İşlemci görevleri, ana gövdedeki birim ve kemer yardımıyla bele ya da omuza takılan bir diskteki işlemci birimi arasında paylaştırılacak. Şirketten yapılan açıklamaya göre, yuvarlak disk bir MacBook Pro veya bir oyun bilgisayarına eş seviyede güç üretecek. Ana gövdedeki işlemci birimi ise göz, hareket, baş hareketleri ve ses takibi yapabilecek.

Cihazın üzerinde sesle kontrol için dört adet yerleşik mikrofon bulunuyor. Yerleşik hoparlör ve altı dış kamera da başlığın üzerindekiler arasında yer alıyor.

Gözlük, demo versiyonunu deneyenleri etkilemeyi başarmış gibi görünüyor. Magic Leap’in teknolojisini son kullanıcıya uygun hâle getirmekte sıkıntı yaşadığı söylense de, cihazın demo versiyonunda herhangi bir yavaşlıkla karşılaşılmadığı belirtiliyor. Oyunlarda karakterlerle göz teması kurulabilmesi ve çizgi roman okunabilmesi, gözlüğü deneyenlerin hoşuna giden noktalar arasında göze çarpıyor.

Magic Leap One için fiyat ve çıkış tarihi açıklanmadı

Magic Leap One için henüz fiyat ve kesin çıkış tarihi açıklanmış değil. Ancak gözlüğün 2018’de satışa sunulacağı artık kesinleşmiş durumda. Magic Leap’in artırılmış gözlüğünün çıkışı ve Apple’ın ARKit eksenindeki çalışmalarına hız vermesiyle birlikte artırılmış gerçeklik pazarında heyecanın dozu artacak gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER