Eğlence

Madonna yeni klibini ilk kez Snapchat üzerinden yayınladı

madonna-181214

Snapchat’in Discover özelliği henüz bir haftalık olsa da, platform ilk büyük paylaşımına imza atmayı başardı. Madonna’nın yeni albümü Rebel Heart için çektiği ilk video, Snapchat Discover aracılığıyla görücüye çıktı. ”Living for Love” adını taşıyan şarkı için çekilen videonun altında Converse ve IKEA gibi markalar için hazırladıkları reklamlarla ünlenen Fransız yönetmen ikilisi J.A.C.K.’in imzası bulunuyor. Rebel Heart albümünden bazı şarkılar, geçtiğimiz aralık ayında henüz albüm duyurusu dahi yapılmadan internete sızmıştı.

Tıpkı Discover’da paylaşılan diğer içeriklerde olduğu gibi, Living for Love klibini izlemek için kullanıcıların 24 saat süresi bulunuyor. Bu sürenin dolmasının ardından Madonna’nın yeni klibinin yerini başka bir içerik alacak. Discover’ın yayına başlamasından sonraki dönemde Warner Music ve VICE platformu genç müzisyenlerin şarkılarını tanıtmak için kullanmışlardı. Ancak Snapchat’in Discover’da kendine ait olan kanal üzerinden müzik videoları yayınlaması ilginç bir karar olarak göze çarpıyor.

Şirketin müziğe ilgisiyse geçtiğimiz yılın sonunda ortaya çıkmıştı. Sony’ye düzenlenen siber saldırının ardından internete sızdırılan e-postalarda Snapchat CEO’su Evan Spiegel, yılın büyük kısmını müzik endüstrisinden şirketlerle olan ortaklık görüşmeleriyle geçirdiğini belirtmişti. Müzik sektörünün Snapchat’in gelir modeli konusundaki şüpheleri nedeniyle görüşmelerden somut bir sonuç elde edilememişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER