Teknoloji

Video: MacBook Air (2020) Kutusundan Çıkıyor

macbook air 2020 kutu açılımı

Apple’ın mart ayının ortalarında duyurusunu gerçekleştirdiği 2020 model MacBook Air, 7999 TL’den başlayan fiyatlarla Türkiye’de satışa sunuldu. Bu fiyata sahip olan başlangıç seviyesindeki model elimize ulaştı. Çok yakında detaylı bir MacBook Air incelemesi yayınlayacağız. Ancak bunun öncesinde dizüstü bilgisayarı kutusundan çıkarıyor, kutu içeriği, ilk kurulum ve diğer detayları aktarıyoruz. İlk yorumlar da videoda yer alıyor.

MacBook Air’ın uzay grisi, altın ve gümüş olmak üzere üç renk seçeneği var. Bizim elimizdeki model altın renkli. Işığın yansımasına göre altının farklı tonlara dönüştüğünü söyleyebiliriz. Bazen Apple’ın birkaç yıl önce çıkardığı MacBook’ta yer alan roze altın rengine benzer bir tonun da oluştuğunu görüyoruz.

Klasik Apple ambalajıyla gelen kutuyu rahatlıkla açıyoruz ve karşımıza öncelikle MacBook Air çıkıyor. Tasarım anlamında 2018 model MacBook Air’a göre fazla değişiklik yok. İnce konik profili sayesinde çantaya rahatlıkla sığacaktır. Sol tarafta iki adet USB-C biçimli Thunderbolt 3 portu bulunuyor. Sağ kenarda ise 3.5mm kulaklık jakını görüyoruz. Oldukça hafif olan bu dizüstü bilgisayarın kapağını da tek elle rahatlıkla kaldırabilirsiniz.

Kutu içeriği ile devam edersek, 2 metre uzunluğunda bir USB-C şarj kablosunu görüyoruz. Ayrıca 30W şarj adaptörü de mevcut. Eğer elinizde USB-C portlu bir iPad Pro varsa, MacBook Air’ın bu aksesuarlarıyla tabletinizi de şarj edebilir veya bilgisayarla tablet arasındaki bağlantıyı bu kabloyla sağlayabilirsiniz. Bunların dışında bir zarfın içinde garanti belgesi, hızlı başlangıç kılavuzu gibi kağıtları görüyoruz. Bir de iki adet altın renkli Apple çıkartması var.

MacBook Air’ın kurulumu 5-10 dakika gibi bir sürede tamamlanıyor. Kurulum sırasında Apple kimliğinizle giriş yaparak iCloud bağlantısını yapabilir, Touch ID parmak izi okuyucusuna parmak izinizi ekleyebilir, Siri’nin ayarlamasını yapabilirsiniz. Bunun yanı sıra Ekran Süresi ile ilgili bilgi gösterimi, True Tone ekranın tanıtımı da kurulum sırasında gördüklerimiz. Bir de bilgisayar açık veya koyu görünümde mi, yoksa zamana göre otomatik olarak değişecek biçimde mi kullancağınızı da belirleyebilirsiniz.

macbook air 2020

Tüm bu işlemlerin sonunda MacBook Air kullanıma hazır hâle geliyor. macOS Catalina ile yüklü olarak gelen dizüstü bilgisayarda Apple’ın iMovie, GarageBand, Pages, Numbers, Keynote gibi uygulamaları yüklü olarak geliyor. Sesli Notlar, TV, Podcast’ler ve Müzik gibi uygulamaları da unutmayalım. Daha fazla uygulamayı da ister App Store’dan ister internet üzerindeki diğer kaynaklardan yükleyebilirsiniz.

2020 model MacBook Air’ın en önemli yeniliklerinden bir tanesi Magic Keyboard. İlk kez geçen yılın sonlarına doğru çıkan 16 inç MacBook Pro’da kullanılan bu yeni klavye mekanizmasına yabancı değiliz. Ofiste kullandığımız iMac’e eşlik eden Magic Keyboard klavyede var olan klavye mekanizmasını şimdi MacBook Air’da görüyoruz. Tuşlar kelebek mekanizmalı klavyeninkine göre biraz daha yüksek ve aralıklar daha geniş. Bununla birlikte Apple’ın 2016’dan önce çıkardığı MacBook Pro modellerinde kullandığı klavyeninkine göre daha alçak tuşlar var. Tuşların derinlikleri gayet yeterli ve yazı yazmak da kolay. Tuşlar da yumuşak. Şu anda bu satırları MacBook Air’ın Magic Keyboard klavyesiyle yazıyoruz ve gayet rahat bir şekilde yazdığımızı söylemeliyiz. İzleme dörtgeni de bir MacBook bilgisayarda alıştığımız derecede büyük. Yazı yazarken avuç içleri izleme dörtgenine temas etse de bu durum yanlış komutlara neden olmuyor.

13.3 inç Retina ekranın parlaklığı yeterli, TrueTone teknolojisi sayesinde ortamdaki ışığa göre beyaz dengesi ayarlanıyor. Böylelikle daha doğal ve gözleri rahat ettiren bir görünüm yakalanıyor. Gerçekten de daha sıcak renkte ışığın bulunduğu bir odada otururken, MacBook Air’ın ekranında beyazların da biraz daha sıcak tarafa doğru kaydığını görüyoruz.

Klavyenin iki yanına yerleştirilmiş birer hoparlör de stereo ses etkisini sunmakta başarılı. Belki çok çok yüksek bir ses çıkışı yok, ancak bu dizüstü bilgisayar için fazlasıyla yeterli. Aynı zamanda baslar da güçlü, yüksek seste tizler aşırıya kaçmıyor. Film izlerken veya müzik dinlerken başka bir aksesuara ihtiyaç duymazsınız. Bu arada mikrofon da güçlü. Videonun bir kısmında da ses kaydını MacBook Air’ın dahili mikrofonu ile yaptık. Seste hiçbir oynama yapmadık ve gayet tatmin edici olduğunu söyleyebiliriz.

MacBook Air 2020 performansı ile ilgili ilk yorumlar

Performanstan da kısaca bahsedecek olursak, 10. nesil çift çekirdekli Intel Core i3 işlemci çok karmaşık işler için uygun bir işlemci değil. Eğer video yapımı veya grafik düzenleme gibi işlerle uğraşıyorsanız, bu dizüstü bilgisayarın daha da yukarısında bir MacBook Pro’yu tercih etmeniz ya da MacBook Air’ı konfigüre ederek daha yüksek profilli bir işlemci ve RAM eklemelisiniz. Bununla birlikte performans yönetimi sağlayan App Tamer gibi uygulamalarla arka planda çalışan işlemleri kontrol altına alabilir ve MacBook Air’ın rahat ve sessiz şekilde çalışmasını sağlayabilirsiniz. Yukarıda izlediğiniz videoyu Adobe Premier Pro CC 2020 ile MacBook Air’da hazırladık. Yapım sırasında hafif takılmalar olsa da, baş ağrısı çekmeden videomuzun yapımını gerçekleştirdik. H.265 formatında 1080p video oluşturma işlemi de 6 dakikalık bir video için 10 dakika civarında sürdü. Bu açıdan da sonucun iyi olduğunu söyleyebiliriz.

MacBook Air 2020 ile ilgili ilk izlenimler ve yorumlar bu şekilde. Çok yakında detaylı bir MacBook Air incelemesi yayında olacak. Eğer sorularınız varsa, aşağıdaki yorum alanında bizimle paylaşabilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER