Teknoloji

Apple uzun süredir beklenen 15 inç MacBook Air’i tanıttı

macbook air 15 inç

Uzun süredir konuşulan 15 inç ekranlı MacBook Air sonunda gözler önüne çıktı. WWDC 2023 açılış konuşması sırasında tanıtılan ilk ürün olan yeni MacBook Air 15 inç ekranı dışında geçtiğimiz yıl tanıtılan 13 inç ekranlı MacBook Air ile büyük benzerlikler taşıyor. Air serisinin 15 inç ekranlı ilk modelinde geçtiğimiz yıl duyurulan M2 işlemci bulunuyor.

Tasarım bakımından Apple’ın son zamanlarda tanıttığı diğer dizüstü bilgisayarlardan uzaklaşmayan 15 inç MacBook Air, Air serisinin geçtiğimiz yıl büründüğü köşeli görünümü koruyor. Ekranın üstündeki çentik, bu modelde de 1080p çözünürlüklü kameraya ev sahipliği yapıyor.

Apple’dan verilen bilgiye göre, yeni MacBook Air 18 saatlik bir pil ömrüne sahip. 1,49 kilogram ağırlığındaki yeni dizüstü bilgisayarda da 13 inçlik modelde olduğu gibi bir fan bulunmuyor.

MacBook Air 15 inç için ne kadar ödemek gerekiyor?

Yeni MacBook Air için tıpkı 13 inç modelde olduğu gibi Gece Yarısı, Uzay Grisi ve Yıldız Işığı renk seçenekleri mevcut olacak. MacBook Air 15 inç yurt dışında önümüzdeki hafta 1299 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak. Apple’ın yurt dışında 13 inç MacBook Air ve M1 işlemcili MacBook Air’in fiyatlarında 100 dolarlık indirime gittiğini belirtmekte de fayda var.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER