Manşetler

Apple M2 Ultra’nın gücünü verdiği yeni Mac Studio ve Mac Pro tanıtıldı

mac studio mac pro

Apple, yeni Mac Studio ve Mac Pro modellerini tanıtarak tüm profesyonel kullanıcılara yönelik güçlü ve gelişmiş bilgisayarlar sunuyor. Yeni Mac Studio, M2 Max ve M2 Ultra çipleriyle birlikte kompakt bir tasarıma sahip olup, olağanüstü bir performans ve gelişmiş bağlantı özellikleri sunuyor. Bu yeni model, Intel tabanlı en güçlü 27 inç iMac’e kıyasla 6 kata kadar daha hızlı performans sunuyor ve önceki nesil Mac Studio’ya göre 3 kata kadar daha hızlı çalışıyor. Yeni M2 Ultra çipine sahip Mac Pro ise rakipsiz performansıyla dikkat çekiyor. Önceki nesil Intel tabanlı modelden 3 kata kadar daha hızlı çalışabilen bu bilgisayar, Apple’ın en güçlü çipini PCIe genişletme yuvasının esnekliğiyle birleştiriyor.

M2 Ultra çipli Mac Studio ve Mac Pro, 192 GB’a kadar birleşik bellek sunarak diğer iş istasyonu grafik kartlarından daha fazla belleğe sahip ve zorlu iş yükleriyle başa çıkabilme kabiliyeti gösteriyor. Apple’ın bu yeni ürünleri, kullanıcılarına en güçlü ve yetenekli profesyonel ürün serisini sunuyor. Yeni Mac Studio ve Mac Pro, bugünden itibaren sipariş edilebilecek ve 13 Haziran’dan itibaren satışa sunulacak.

Apple’ın Donanım Mühendisliğinden Sorumlu Başkan Yardımcısı John Ternus, yeni Mac Studio ve Mac Pro’nun şimdiye kadar geliştirilen en güçlü iki Mac olduğunu belirtiyor. Mac Studio, profesyonellere yaratıcı çalışmalarını gerçekleştirmeleri için yüksek performans sunmanın yanı sıra ev stüdyoları ve profesyonel stüdyolar için de ideal bir merkez oluşturuyor. M2 Max ve yeni M2 Ultra çipleriyle güçlendirilmiş olan bu yeni modeller, daha üstün performans ve gelişmiş bağlantı özellikleri sunarak kullanıcıların beklentilerini karşılıyor.

Mac Studio: Kompakt tasarım, çığır açan performans

Mac Studio’nun kompakt tasarımı, çığır açan performansı ve gelişmiş bağlantı seçenekleri, profesyonellerin kendi stüdyolarını oluşturmalarına olanak tanıyor. M2 Max çipli Mac Studio, önceki nesle göre büyük bir performans artışı sağlıyor ve Intel tabanlı en güçlü 27 inç iMac’ten 4 kat daha hızlı çalışıyor. Aynı şekilde M2 Ultra çipli Mac Studio da önceki nesil Mac Studio’dan 3 kata kadar daha hızlı ve Intel tabanlı en güçlü 27 inç iMac’ten 6 kata kadar daha hızlı performans sunuyor. Bu bilgisayarlar, yüksek çekirdek sayısıyla birleşik bellek bant genişliği ve yüksek kapasiteli bellekleriyle kullanıcılara üstün bir deneyim sağlıyor.

mac studio

Yeni Mac Studio’nun geniş bağlantı seçenekleri, yüksek çözünürlük ve hızlı kare hızlarıyla 8K destek sunması, profesyonel kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılıyor. Wi-Fi 6E ve Bluetooth 5.3 teknolojileri, kablosuz bağlantı konusunda daha hızlı ve güvenilir bir deneyim sunuyor. Mac Studio’nun çeşitli bağlantı noktaları, kullanıcıların fotoğraf ve videoları kolayca aktarmasına olanak sağlıyor.

Profesyonellerin kolayca erişebileceği çok geniş bağlantı seçeneklerine sahip yeni Mac Studio şimdi daha yüksek bant genişlikli HDMI bağlantısı sayesinde 8K’ya kadar çözünürlüğe ve 240 Hz kare hızlarına olanak tanıyor. M2 Ultra çipli Mac Studio, 100 milyonun üzerinde piksele güç sağlayarak altı adede kadar Pro Display XDR’ı destekliyor ve profesyonel iş akışları için daha fazla ekran alanı sağlıyor. Üstelik şimdi gelişmiş yerleşik kablosuz bağlantı teknolojileri de içeriyor. Wi-Fi 6E önceki nesle kıyasla iki kata kadar daha hızlı indirme hızlarına ulaşırken, Bluetooth 5.3 teknolojisi ise kullanıcıların en yeni Bluetooth aksesuarlarına bağlanmasına imkan veriyor. Mac Studio’nun arkasında dört adet Thunderbolt 4 bağlantı noktası, bir adet 10 Gb Ethernet bağlantı noktası, bir adet gelişmiş HDMI bağlantı noktası ve iki adet USB-A bağlantısı noktası bulunuyor. Ayrıca ön tarafındaki iki adet USB-C bağlantı noktası ve bir adet SD kart yuvasıyla fotoğraf ve videolar kolayca aktarılabiliyor.

mac studio

M2 Ultra çipin performansıyla birlikte PCIe genişletme yuvasının esnekliğini birleştirerek en zorlu iş akışlarını destekliyor. Her Mac Pro, güçlü çekirdek ve GPU yapılandırmalarıyla sunuluyor ve yüksek kapasiteli bellekleriyle dikkat çekiyor. Mac Pro’nun geniş bağlantı seçenekleri, kullanıcıların farklı cihazları ve ekranları bağlama ihtiyaçlarını karşılıyor.

Yeni Mac Pro M2 Ultra’nın performansına ihtiyaç duyan profesyoneller için geliyor

Yeni Mac Pro, iş akışlarında dahili genişletme seçeneklerine ve M2 Ultra’nın performansına ihtiyaç duyan profesyoneller için Apple çipi PCIe yuvasıyla buluşturuyor. Mac Pro, altı adedi önceki nesle kıyasla 2 kat daha hızlı olan 4. nesil PCIe teknolojisini destekleyen boş genişletme yuvası olmak üzere, toplamda yedi adet PCIe yuvası içeriyor. Böylece kullanıcılar Mac Pro’yu ihtiyaç duydukları kartlarla özelleştirebiliyor. Mac Pro, dijital sinyal işleme (DSP) kartlarına ihtiyaç duyan ses profesyonellerinin, profesyonel kamera ve monitörlere bağlanmak için seri dijital arayüz (SDI) G/Ç kartlarına ihtiyaç duyan video profesyonellerinin ve ek ağ ve depolamaya ihtiyaç duyan kullanıcıların sistemlerini özelleştirip genişletmesine, böylece en zorlu iş akışlarında sınırları zorlayabilmesine olanak tanıyor.

mac pro

Mac Pro’nun geniş bağlantı seçenekleri, sayısı önceki nesilden iki kat daha fazla olan sekiz adet (altısı arkada, ikisi üstte) yerleşik Thunderbolt 4 bağlantı noktasıyla şimdi daha da iyi. Yeni Mac Pro, hızlı kablosuz bağlantı için Wi-Fi 6E ve Bluetooth 5.3 teknolojilerinin yanı sıra altı adede kadar Pro Display XDR’ı destekliyor. Ek olarak Mac Pro’da üç adet USB-A bağlantı noktası, 8K’ya kadar çözünürlüğü ve 240 Hz kare hızlarını destekleyen daha yüksek bant genişlikli iki adet HDMI bağlantı noktası, iki adet 10 Gb Ethernet bağlantı noktası ve yüksek empedanslı kulaklıkları destekleyen bir adet kulaklık jakı bulunuyor.

mac pro

Yeni Mac Pro’ya güç sağlayan M2 Ultra ile Mac bilgisayarların dizüstü ve masaüstü deneyiminde devrim yaratan Apple çipe geçişi tamamlanıyor. Apple çipte sürekli yapılan inovasyonlar sayesinde Mac için yepyeni bir çağ başlıyor.

mac pro

Yeni Mac Stuido ve Mac Pro için ne kadar ödemek gerekiyor?

Yeni Mac Studio ve Mac Pro, bugünden itibaren apple.com/tr/store sayfası ve Apple Store uygulaması üzerinden sipariş edilebilecek. Fiyatlar, Mac Studio için 57.999 TL’den başlarken, Mac Pro için kule tipi kasa için 194.999 TL, raf tipi kasa için ise 209.999 TL’den başlıyor. Apple’ın web sitesinden diğer yapılandırma seçeneklerine ulaşmak mümkün.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER