Teknoloji

Lumia 950 ve Lumia 950 XL Kamera uygulamalarına HDR’ye zorla özelliği geliyor

lumia 950 xl

Lumia 950 Kamera

Microsoft Lumia 950 ve Lumia 950 XL telefonlarında yüklü gelen Windows 10 kamera uygulamasında “Zengin Yakalama” özelliği açıldığında, kullanıcı HDR’nin ne zaman kullanılacağını belirleyemiyor, çünkü bu özellik otomatik olarak açılıyor.Güneş ışığında çekilen fotoğraflarda HDR’in nadiren kullanıldığı söyleniyor.

Halbuki Yüksek dinamik aralıklı fotoğraflamanın arkasındaki temel fikir resmi daha gerçekçi görünür hâle getirmek. Bunun için aynı sahnenin farklı pozlamalarda fotoğrafı çekiliyor, daha sonra bunlar birleştirilerek gerçek hayata daha yakın duran bir görüntü elde ediliyor.

Microsoft’un görüntüleme şefi Juha Alakarhu’nun AAWP’ye söylediğine göre, Force HDR (HDR’ye Zorla) özelliği Windows 10 kamera uygulamasına geliyor. Bu sayede Lumia 950 ve Lumia 950 XL kullanıcıları parlak güneş ışığında bile HDR’yi kullanabilecekler. Nokia Lumia 930 ve daha eski modellerde Windows 10 kamera uygulaması HDR’nin açılıp kapatılmasına izin veriyor. Halbuki iki yeni Lumia modelinde bu seçenek Kapalı ve Otomatik olarak yer alıyor. Güncellemeyle birlikte Açık/Kapalı/Otomatik seçenekleri bu yeni telefonlara da gelecek.

Microsoft’un Lumia 950 Kamera uygulamasını güncelleyerek HDR’yi istenilen zamanda açma özelliğini ne zaman getireceği bilinmiyor. Bu özellik geldiğinde Lumia 950 ve Lumia 950 XL sahipleri daha artistik fotoğraflar çekme şansı bulacak.

Lumia 950 ve Lumia 950 XL Windows 10 Mobile telefonları şubat ayından itibaren Türkiye’de de satışa sunulacak.

İLGİLİ HABERLER