Teknoloji

Lübnan internet üzerinden yapılan telefon görüşmelerinden ücret alacak

lubnan

Lübnan‘a gitmeyi düşünenlerin bu ülkede internet üzerinden telefon görüşmesi yaparken tedbirli olmasında fayda var. Lübnan hükümeti, farklı servisler üzerinden yapılacak VoIP görüşmelerinden günlük 20 cent bir ücret alınmasına yönelik tasarıyı onayladı. Ekstra ücretin alınacağı servisler arasında Facebook Messenger, WhatsApp ve Sesli FaceTime da bulunuyor.

Lübnan’da hükümet giderek derinleşen ekonomik krizle mücadele etmek için “ekonomik olağanüstü hâl” ilan etmiş durumda. Acil kaynak ihtiyacı içinde olan hükümet, yeni vergisiyle kasaya yılda 200 milyon dolar koymayı hedefliyor.

Lübnan yeni ücret karşılığında yeni hizmetler vadediyor

Hükümet, bu yasanın vatandaşlar tarafından kabul edilmesi adına bazı tavizler vermeyi de planlıyor. Telekomünikasyon Bakanı Mohamed Chouchair, bu verginin karşılığında vatandaşlara sunulacakları önümüzdeki hafta açıklayacaklarını belirtti.

Lübnan’ın internet üzerinden yapılacak telefon görüşmeleri için uygulayacağı günlük verginin çok yüksek olmadığını belirtmek gerekiyor. 20 cent, ülkeye kısa süreliğine gelenlerin ödemeyi rahatlıkla göze alabileceği bir meblağ olarak değerlendirilebilir. Ancak bu ücretin ülkede yaşayanları VoIP servislerini düzenli olarak kullanmaktan caydıracağı söylenebilir.

Bu ücreti ödemek istemeyenlerin önünde ses kaydı göndermek veya görüntülü sohbet gibi seçenekler de bulunuyor. Lübnan’daki iki mobil operatör de devlet kontrolünde olduğu için söz konusu ücreti ödemekten kaçışın mümkün görünmediğini belirtmekte de fayda var.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER