Teknoloji

Logitech yaratıcılık endüstrisine öncülük etme hedefiyle Loupedeck’i satın alıyor

logitech loupedeck

Logitech, alanında lider olan bir ismi daha bünyesine katmayı başardı. Yayın akışı ve yaratıcı profesyoneller tarafından tercih edilen düzenleme konsolu Loupedeck’i satın almayı başardı. Bu hamle, Logitech’in canlı yayın sektöründe daha da geniş bir alana yayılmayı hedeflediğinin açık bir göstergesi.

Loupedeck, başlangıçta bir Lightroom düzenleyici olarak hayata başladı. Ancak Indiegogo tarafından desteklenen proje, daha sonra yaratıcı profesyonellere yönelik daha gelişmiş konsollara evrildi. Nokia’nın eski tasarımcıları Loupedeck’in hayata geçirilmesinde önemli rol oynadı ve şirket son yıllarda Loupedeck Live ve Loupedeck Live S adlı iki yeni cihazı piyasaya sürdü. Bu cihazlar, Elgato’s Stream Deck ile doğrudan rekabet etmek için tasarlandı.

Logitech, Loupedeck’i satın alarak üretken kişiler ve kuruluşlar için daha iyi bir deneyim hedefliyor

Logitech ve Corsair, son yıllarda oyunla ilgili aksesuar üreticilerini satın alma konusunda bir rekabet içinde. Logitech, Streamlabs’in yanı sıra Blue Microphones ve oyun kulaklığı üreticisi Astro’yu da bünyesine kattı. Ancak Logitech, Loupedeck satın almasının ötesine geçerek, Loupedeck’in “güçlü ve büyümekte olan geliştirici topluluğunu” da bünyesine katacak. Bu hamle ile Loupedeck’in mevcut müşterileri ve iş ortaklarına verdiği destek devam ederken, Logitech’in yazılım ve donanımı bir arada daha etkin kullanma konusunda öne çıkmasını sağlayacak.

logitech loupedeck

Loupedeck ile gerçekleşen bu işbirliği, Logitech’in yaratıcı endüstrideki hedeflerini hızlandırıyor. Ujesh Desai, Logitech G’nin genel müdürü, bu iş birliğinin, klavyelerin, farelerin ve daha pek çok cihazın daha akıllı ve bağlamsal olarak farkındalığını artırarak, Logitech kullanıcılarına daha iyi bir deneyim sunmayı hedeflediğini ifade etti.

Logitech, geçmişte yaptığı satın almalarla (Yeti ve Astro) bu markaları ana Logitech G markası altına taşıdı. Loupedeck için de aynı durumun geçerli olacağını düşünmek yanıltıcı olmayabilir. Ancak şirketin bu konudaki uzun vadeli planları henüz netlik kazanmış değil. Her ne olursa olsun, Logitech’in Loupedeck’i satın alması, şirketin yaratıcı endüstride daha etkili bir konuma geleceğini gösteriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER