Teknoloji

Logan Paul tartışmalı videosunun ardından YouTube’a geri döndü

logan paulÜnlü YouTuber Logan Paul, sosyal medyada uzun süredir devam eden sessizliğine son verdi. Paul, Japonya’da “intihar ormanı” olarak bilinen Aokigahara ormanında çektiği videoda intihar etmiş bir kişinin cesedini göstermesi nedeniyle tepki çekmişti. Gelen tepkiler üzerine videoyu kaldıran Paul, o günün ardından iki özür mesajı yayınlamıştı. Ünlü Youtuber, 3 Ocak’ta Twitter hesabından bir paylaşım yapmış ve bir süre video yayınlamayacağını belirtmiş ve bir sessizliğe gömülmüştü.

Paul, yeni videosunda arkasında çalan hüzünlü bir piyano müziği eşliğinde “Biliyorum, hata yaptım. Biliyorum, insanları hayal kırıklığına uğrattım.” cümleleriyle günah çıkarıyor. Son üç hafta boyunca insanların intihar konusundaki bilgisizliği üzerine bir şeyler öğrenmeye çalıştığını belirten Paul, öğrendiklerini paylaşarak bir fark yaratmayı istediğini dile getirdi. Video, Golden Gate Köprüsü’nden atlayarak yaşamına son vermeye çalışan Kevin Hines’ın anlattıklarıyla başlıyor. Ardından Paul ve ABD Ulusal İntiharı Önleme Destek Hattı’nın direktörü Dr. John Draper ile sohbet ediyor. YouTube yıldızı, intiharı önleme organizasyonlarına 1 milyon dolar bağışlamayı da planladığını belirtti.

Logan uzun süre boyunca konuya dair sessizliğini korusa da, ünlü bir sosyal medya yüzü olan kardeşi Jake Paul 22 Ocak’ta konuya ilişkin bir video yayınladı. Logan’ın yaptığının çok yanlış ve büyük bir hata olduğunu söyleyen Jake, kardeşinin bu hatanın bedelini ödediğini ve bu hatadan gerekli dersleri aldığını ifade etmişti. YouTube ile olan ayrıcalıklı iş ortağı ilişkisini yitiren Logan, YouTube Red projelerini de kaybetmişti.

Logan Paul eskisine göre daha göz önünde

Logan Paul artık eskisine göre çok daha fazla göz önünde olacak. Hayatında yeni bir dönemin başladığını söyleyen Paul, intihar konusunda hem kendisini hem başkalarını eğitmeye devam edeceğini dile getirdi. Paul, bu videonun yapacaklarının başlangıcı olduğunu sözlerine ekledi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER